Ορέστης Τζιόβας: «Με τον Φιλιππίδη είχα πρόβλημα, τρομοκρατία και άσχημη συμπεριφορά»
Ελλάδα

Ορέστης Τζιόβας: «Με τον Φιλιππίδη είχα πρόβλημα, τρομοκρατία και άσχημη συμπεριφορά»

Ορέστης Τζιόβας: «Με τον Φιλιππίδη είχα πρόβλημα, τρομοκρατία και άσχημη συμπεριφορά»

Τι αποκάλυψε για τη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον γνωστό ηθοποιό

Για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο κλήθηκε να μιλήσει σήμερα στην εκπομπή «Ευτυχείτε» ο Ορέστης Τζιόβας. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας« και αναφέρθηκε στη δύσκολη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Αυτά συμβαίνουν στον χώρο και πάντα σε αυτόν τον χώρο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε στον χώρο του θεάματος, αλλά και σε άλλους χώρους. Είναι πολύ καλό που καταγγέλλεται τώρα. Μέσα σε αυτόν τον χαμό, μπορεί κάποιος να σκέφτεται ότι ο καθένας θα βγει και θα πει ότι παρενοχλήθηκε. Δεν πρέπει όμως, να χάνουμε όμως το νόημα όλων αυτών», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι που καταγγέλλονται και που πρόκειται να καταγγελθούν χαίρουν της αγάπης του κοινού και βρίσκονται στο απυρόβλητο και είναι σημαντικό να αμβλυνθεί η δημόσια εικόνα τους. Αυτό δεν είναι διαπόμπευση, αλλά προστασία κοινωνική και ηθική».

Μιλώντας για προσωπικά του βιώματα, αποκάλυψε: «Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο εργασιακό μου περιβάλλον και στη δραματική σχολή και λεκτική βία σε πρόβες. Δεν χρειάστηκε να τα καταγγείλω γιατί τα χειρίστηκα εγώ. Ήμουν σε μια δυνατή κατάσταση και μπορούσα να ανταπεξέλθω ψυχολογικά.

Με τον κύριο Φιλιππίδη είχα πρόβλημα στο εργασιακό περιβάλλον. Τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία. Δεν μιλάω, όμως, για κάποια σεξουαλική παρενόχληση. Είχα ακούσει πράγματα, αλλά δεν έγινε κάτι μπροστά μου, ώστε να έχω την πλήρη αντίληψη και να το καταγγείλω. Έχει να κάνει με το πώς φέρεται σε όλη την ομάδα. Και φέρονται ακόμη χειρότερα σε ανθρώπους που δεν έχουν την ανάγκη τους. Εκεί βλέπεις τον άνθρωπο που έχει εξουσία.

Δεν αποχώρησα από τη συνεργασία, αλλά τελειώνοντας τη συνεργασία μιλούσα ανοιχτά στον χώρο για αυτόν τον άνθρωπο».