Παναγιώτης Γιαννάκης: Τα 38 χρόνια γάμου και οι εξομολογήσεις των παιδιών του
Νέα

Παναγιώτης Γιαννάκης: Τα 38 χρόνια γάμου και οι εξομολογήσεις των παιδιών του

Παναγιώτης Γιαννάκης: Τα 38 χρόνια γάμου και οι εξομολογήσεις των παιδιών του

Τι είπε ο «δράκος» για τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω βρέθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος εκτός από την μπασκετική του πορεία μίλησε και για την οικογένειά του.

Ο Έλληνας πλέον τεχνικός και ένας εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών της Ελλάδας, είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Ευγενία εδώ και 38 χρόνια και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Κέλλυ και τον Δημήτρη και δύο εγγόνια, τη Δανάη και τον Φίλιππο.

«Για εμάς είναι απλά ο μπαμπάς, όταν όμως βρισκόμαστε εκτός οικείου κύκλου αναφερόμαστε σε εκείνον ως ο κόουτς», είπε η κόρη του, ενώ ο γιος του είπε με τη σειρά του: «Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός τον Άρη, τον Παναθηναϊκό, ταξίδια με την Εθνική».

Για τον τελικό του ’87 η Κέλλυ είπε: «Θυμάμαι ότι ήμουν στο γήπεδο, ότι με πήρε ο Γκάλης και με έβαλε μέσα στο Κύπελλο το οποίο ήταν γεμάτο σαμπάνια και είχα γίνει μούσκεμα. Οι αναμνήσεις έρχονται από το 2005. Για εμάς όταν είχε αναλάβει αυτό το πόστο, όλοι ζούσαμε σε ρυθμούς Εθνικής. Υπήρχε πάντα ένα βάρος ότι όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρισκόταν στο τιμόνι της Εθνικής, οι προσδοκίες ήταν υψηλές».

«Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής για εμάς. Μεγαλώσαμε μέσα σε αυτό, πηγαίναμε σε μια ταβέρνα, καθόμασταν να φάμε, όλοι τρώγαμε κι εκείνος υπέγραφε αυτόγραφα με μία ουρά μέχρι έξω από το μαγαζί. Έχουν συνδέσει τον μπαμπά ως έναν άνθρωπο δικό τους, έναν άνθρωπο στη γειτονιά που μεγάλωσε δίπλα τους και είναι δικό τους παιδί. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έπαιξε μπάσκετ γιατί θα έβγαζε λεφτά. Δεν υπήρχε μπάσκετ που να σου προσφέρει λεφτά τότε. Υπήρχε τότε ένας άνθρωπος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε ευχαριστώ γιατί εξαιτίας σου έβγαλα λεφτά και άνοιξα επιχειρήσεις. Τι είχε κάνει, είχε πάρει αυτόγραφα πάνω σε μπάλες, τις πούλησε, έβγαλε τα πρώτα του λεφτά και άνοιξε επιχείρηση», επεσήμανε ο Δημήτρης.

«Σαν παιδιά τον βλέπαμε πολύ λίγο. Στην Ατλάντα στο ρεπό του μας πήγε στις νεροτσουλήθρες και έκανε και μαζί μας», είπαν τα παιδιά.

Η Ευγενία Γιαννάκη είναι ο άνθρωπος της ζωής του, εκείνη που φροντίζει να μην του λείψει τίποτα και τον στηρίζει σε κάθε του απόφαση. «Η γυναίκα μου είναι μαζί μου από το ’77 και γυρνώντας τραυματίας από την Αμερική, το 82’ παντρευτήκαμε. Είναι φοβερός άνθρωπος, την αγαπάω πολύ. Ήταν δίπλα μου συνεχώς, υπήρχε περίοδος που ήταν να αλλάξω σπίτι στη Θεσσαλονίκη και είχα φύγει Τετάρτη, τα έκανε όλα μόνη της και γύρισα Σάββατο και ήταν όλα έτοιμα. Δεν ήθελε ποτέ να μου λείψει κάτι. Προσπαθούσε πάντα να με υποστηρίξει σε ό,τι αποφάσιζα και στη προσπάθειά μου για τη ζωή», δήλωσε συγκινημένος ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

https://streamable.com/ix71gg

Όσον αφορά στη συνεργασία του στο παρκέ με τον Νίκο Γκάλη: «Με τον Νίκο Γκάλη έχουμε τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο Νίκος είχε ένα εκπληκτικό ταλέντο, ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ. Εμένα με ενδιέφερε όταν έμπαινα μέσα να πάρουμε τη νίκη. Πολλές φορές στεναχωριόμουν που δεν ήταν το ίδιο ομαδικός. Δεν είχε κανέναν λόγο να μην είναι και πάντα το πίστευα. Νομίζω ότι απλά του έβγαινε ενδόμυχα γιατί ίσως ήταν ο τρόπος που έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική. Μέσα στο γήπεδο υπήρχε αλληλοσεβασμός».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν θα μπορούσα να τον μαρκάρω, είναι πολύ μακρύς για μένα. Θα μπορούσα να τον ταλαιπωρήσω με την μπάλα κάτω, αλλά όχι να τον μαρκάρω. Παίζει σαν γκαρντ-φόργουορντ. Είναι φοβερό παιδί, μένω στο πώς φέρεται στην οικογένειά του και στην Ελλάδα. Είναι υπεράνω πάσης προσδοκίας. Προσφέρει πολλά στη χώρα μας σε όλους τους τομείς και ελπίζω να τον εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε κι άλλα τέτοια παιδιά».