Πένθος για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου
Ελλάδα

Πένθος για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου

Πένθος για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου

Το αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή 

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Σπύρου Δημητρίου, μετά τον θάνατο της μητέρας του γνωστού δικηγόρου. Η 67χρονη Σταυρούλα Δημητρίου έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η μητέρα του γνωστού δικηγόρου και συζύγου της αγαπημένης τραγουδίστριας ήταν μια έμπειρη και διακεκριμένη δικαστικός. Διετέλεσε για πολλά έτη ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αποτέλεσε μία από τις πλέον γνωστές δικαστικούς στο χώρο της για το υψηλό επίπεδο των γνώσεών της.

Μετά την αποχώρηση από το δικαστικό σώμα  αφοσιώθηκε στη συγγραφή βιβλίων. Η πεθερά της Ελεονώρας Ζουγανέλη της είχε μάλιστα και μεγάλη αδυναμία και τη θαύμαζε πολύ.

Σε συνέντευξη μάλιστα που είχε δώσει ο Σπύρος Δημητρίου στο περιοδικό ΟΚ! και στη Φανή Πλατσατούρα είχε αποκαλύψει πως η μητέρα του, του είχε δώσει ένα οικογενειακό κειμήλιο, ένα περιδέραιο της μητέρας του για να της κάνει την πρόταση γάμου.

Η Σταυρούλα Δημητρίου γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Υπηρέτησε στο Δικαστικό Σώμα. Έχει εκδώσει ακόμη δύο ποιητικές συλλογές, δύο μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Κείμενα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στον Τύπο. Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Τον Οκτώβριο του 2018, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Αλγέρι σε Διεθνή Συνάντηση Ευρωπαίων και Βορειοαφρικανών Συγγραφέων, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά (Michel Volcovitch), στα Ισπανικά (Natalia Moreleon) και στα Αλβανικά (Dash Malo).

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη.