Κοινωνία

Σοκαρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την επίθεση στη Μονή Πετράκη – «Είναι ένα γεγονός πρωτόγνωρο και οδυνηρό»

Σοκαρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την επίθεση στη Μονή Πετράκη – «Είναι ένα γεγονός πρωτόγνωρο και οδυνηρό»

Πώς περιέγραψε το περιστατικό;

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση ιερέα με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , ο δράστης δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών και επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε 7 Μητροπολίτες, δυο δικηγόρους κι έναν φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι κατά την διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο ιερέας φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.

Κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσα πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. Συνελήφθη άμεσα καθώς τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία.

Οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Κηφισίας, Άρτης, Κασσάνδρας, Ζακύνθου, Γουμενίσσης και Δρυϊνουπόλεως ήταν τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ τρεις που φέρουν πιο σοβαρά εγκαύματα διακομίζονται στο ΚΑΤ, χωρίς ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή τους.

https://streamable.com/lo1w14

Στο Λαϊκό μετέβη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που παρακολούθησε σοκαρισμένος το περιστατικό.

«Είναι ένα γεγονός πρωτόγνωρο και οδυνηρό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από αυτόν τον χώρο, στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά θα ξεπεραστεί η δυσκολία με τη βοήθεια των γιατρών. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία.

Το γεγονός συνέβη ως εξής. Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία, στην εκδικητικότητά του, δεν ξέρω τι τον έκανε να εφοδιαστεί με βιτριόλι, που έριξε στα μέλη του δικαστηρίου. 7 πρόσωπα έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα γεγονότα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

https://streamable.com/53adab

Exit mobile version