Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κηδεύεται δημοσία δαπάνη
Πρωινές εκπομπές

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κηδεύεται δημοσία δαπάνη

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κηδεύεται δημοσία δαπάνη

Τι είπε ο Δήμος Βερύκιος;

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τόσο στη Μητρόπολη όπου θα τελεστή η εξόδιος ακολουθία, όσο και στο Τατόι, όπου θα ταφή, προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Με το συγκεκριμένο γεγονός ασχολήθηκε στην έναρξη της εκπομπής του ο Νίκος Μάνεσης, έχοντας καλεσμένο στο πλατό του τον Δήμο Βερύκιο. Ο γνωστός δημοσιογράφος, πραγματοποίησε το δικό του σχόλιο γύρω από το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με τον θάνατο του πρώην βασιλιά.

«Έχουμε περίσσια πολιτική υποκρισία στις μέρες μας, γιατί έτυχε ο Κωνσταντίνος να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Υπάρχει υποκρισία. Ένας είναι ο λόγος που δεν μπορεί να κηδευτεί δημοσία δαπάνη: δεν είχε ο άνθρωπος ελληνική ιθαγένεια» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμος Βερύκιος και συνέχισε:

«Γιατί δεν είχε ελληνική ιθαγένεια; Γιατί από το ’74 με το Δημοψήφισμα του την αφαίρεσαν. Αυτοί που όψιμα τώρα λένε ότι έπρεπε να κηδευτεί δημοσία δαπάνη έχουν κυβερνήσει».

Ο Δήμος Βερύκιος απευθύνθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την ανακοίνωση που έβγαλε για το θέμα της ταφής του Κωνσταντίνου.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι φίλος μου και πάντα προσέχω με αυτά που λέει. Θα συμφωνούσα με την ανακοίνωσή του εκτός από ένα σημείο. Αντουάν, υπήρξες πρωθυπουργός της χώρας. Όφειλες, εάν είχες τέτοιου είδους ευαισθησία, να πάρεις το πολιτικό κόστος και να του τη δώσεις εσύ» επισήμανε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Εάν θέλατε λοιπόν, παλικάρια μου όλοι εσείς, να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος με τιμές αρχηγού κράτους, οφείλατε να είχατε λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις. Τώρα ψάχνουν τα ψηφαλάκια».