Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» – «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών
Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» – «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» – «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών

Άφησε την τελευταία της πνοή στη Σκωτία

Στο ανάκτορο του Μπαλμόραλ άφησε την τελευταία της πνοή η Βασίλισσα Ελισάβετ, σε ηλικία 96 ετών.

Το πρωί της Πέμπτης,  το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση και πως ενημερώθηκαν τα άμεσα μέλη της οικογένειάς της.

«Η Βασίλισσα παραμένει σε ανάπαυση στο Μπαλμόραλ» ανέφερε χαρακτηρισιτκά, με τους  Κάρολο, Καμίλα και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ να σπεύδουν στο ανάκτορο του Μπαλμόραλ για να βρεθούν στο πλευρό της.

View this post on Instagram

A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε το δυσάρεστο γεγονός, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να αφήνει την τελευταία της πνοή.

Το πρωτόκολλο

Η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day»,  ενώ η ημέρα της κηδείας της θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους».

Πέρα από την ανακοίνωση μέσω BBC, υπάλληλος του Μπάκιγχαμ, φορώντας την επίσημη πένθιμη στολή, θα τοιχοκολλήσει την ανακοίνωση θανάτου της βασίλισσας στις πόρτες του Παλατιού.

Νέος βασιλιάς ανακηρύσεται αυτομάτως ο Κάρολος, ωστόσο θα πρέπει να περάσει η περίοδος πένθους, δηλαδή πάνω από 6 μήνες για να γίνει η στέψη. Ο Κάρολος έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί από τον θρόνο και να παραχωρήσει τη σειρά του στη διαδοχή του, στον γιο του Ουίλιαμ.

Ως εκ τούτου, αλλαγή θα υπάρχει και στον εθνικό ύμνο, καθώς από το God save the Queen, θα γίνει πλέον God save the King.

Η σορός της βασίλισσας θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 3 μέρες, και η κηδεία της θα γίνει μετά από 12 μέρες στο Αβαείο του Γουεστμίντερ.

Η ταφή της θα γίνει Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τον εκλιπόντα συζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο.