The Crown:  Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δύο επόμενες σεζόν της σειράς
Κόσμος

The Crown: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δύο επόμενες σεζόν της σειράς

The Crown:  Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δύο επόμενες σεζόν της σειράς

Οι ηθοποιοί, τα γυρίσματα, η πλοκή - Θα είναι οι τελευταίες;

Είναι η πλέον πολυσυζητημένη σειρά του Netflix και καθώς εξελίσσεται η 4η σεζον έχει ήδη φουντώσει η δίψα του κοινού για τις επόμενες.

Ο λόγος για το The Crown, που αγγίζει τη ζωή και τα πάθη της παρούσας βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Και ενώ ο δημιουργός της, Peter Morgan είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2020 ότι η σειρά θα τελειώσει στην 5η σεζόν, λίγους μήνες μετά πήρε πίσω την απόφασή του βλέποντας την απήχηση (και φυσικά τα κέρδη) που είχε.

Έτσι θα υπάρξει και 6η σεζόν ώστε να καλύψει σε βάθος τη νεότερη περίοδο της βασιλείας της Ελισάβετ.

Οι βασικοί ηθοποιοί για τις τελευταίες αυτές σεζόν έχουν «κλειδώσει» και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το 2021.

Και ιδού οι λεπτομέρειες!

Πόσες σεζόν απομένουν;

Ο αρχικός σχεδιασμός του Morgan ήταν για τρεις σεζόν που θα κάλυπταν 60 χρόνια ιστορίας. Τελικά οι σεζόν έγιναν 4 και τελικά ο ίδιος είπε: «Καθώς ξεκινήσαμε να συζητάμε την πλοκή της 5ης σεζόν, έγινε ξεκάθαρο ότι για να είμαστε δίκαιοι ως προς τη συνθετότητα και τον πλούτο της ιστορίας θα πρέπει να κάνουμε 6 σεζόν.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως η 6η σεζόν θα είναι απαραίτητα και το τέλος της ιστορίας αφού δεν αναμένεται να καλύψει χρονικό διάστημα μέχρι το παρόν. «Απλώς θα μας επιτρέψει να καλύψουμε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο πιο λεπτομερώς» είπε ο Morgan.

Με ποιο γεγονός ολοκληρώνεται η σειρά;

Το ερώτημα λοιπόν είναι -μιας και άφησε τα ενδεχόμενα ανοιχτά ο Morgan- πότε τα τελειώσει η σειρά και ποιο γεγονός θα σηματοδοτήσει το τέλος της.

Ο αρχικός σχεδιασμός της ήταν να καλύψει ένα διάστημα εξήντα χρόνων μέχρι το 2012 οπότε και η Ελισάβετ γιόρτασε το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της (το πρώτο αυτοί του είδους που γιόρτασε εστεμμένος από την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας).

Το 2022 η Βασίλισσα θα γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της έχοντας κλείσει 70 χρόνια στον θρόνο.

Αν όντως η σειρά λήξει το 2012 αυτό σημαίνει ότι θα τελειώσει ουσιαστικά με τον γάμο του William και της Kate Middleton που έγινε το 2011.

Άρα δεν θα περιλάβει τη γνωριμία και τον γάμο του Harry με την Meghan Markle.

Aν ο Morgan θελήσει να λήξει τη σειρά στο Χρυσό Ιωβηλαίο της Βασίλισσας το 2002 θα περιλάβει μόνο τον θάνατο της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που συνέβη μερικές μέρες πριν από τους επίσημους εορτασμούς.

«Χρειάζεσαι τουλάχιστον μια δεκαετία απόστασης από τα γεγονότα κατά την άποψή μου για να γράψεις για αυτά» είπε ο Morgan στο podcast του TV’s Top 5 αφήνοντας έτσι κάποιες υπόνοιες για τις επόμενες σεζόν.

«Κάτι έχει ήδη συμβεί που πιστεύω ότι είναι το τέλος, αλλά δεν ποτέ δεν μπορείς να πεις ποιο είναι το τέλος διότι τα πράγματα αλλάζουν και τη στιγμή που αλλάζουν ιστορικά ξεκινάς να ανταποκρίνεσαι σε αυτά ακόμα και στη σκέψη σου. Έτσι έχω μια ιδέα, αλλά είναι μόνο μια ιδέα» ήταν η αινιγματική του δήλωση για την ιστορική στιγμή που θα καθορίσει το τέλος της σειράς.

Πότε βγαίνουν στον αέρα οι νέες σεζόν;

Εκπρόσωπος της Left Bank Pictures επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο The Hollywood Reporter ότι τα γυρίσματα της 5ης σεζόν θα ξεκινήσουν το 2021 όμως δεν θα δοθούν στο streaming παρά κάπου στο 2022. Το ίδιο συνέβη και μεταξύ των σεζόν 2 και 3 που είχαν απόσταση ενός έτους μεταξύ τους. Όσο για την έκτη σεζόν αυτό ακόμα δεν έχει μπει στο πλάνο.

Ποιο είναι το νέο cast;

Η Imelda Staunton στον ρόλο της Ελισάβετ

Άλλη μια χαρισματική Βρετανίδα ηθοποιός έχει ανακοινωθεί ότι θα κάνει την Ελισάβετ. Αρχικά για μία σεζόν αλλά όπως φαίνεται για δύο, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες ηθοποιοί που ενσάρκωσαν την Ελισάβετ, η Claire Foy και η Olivia Colman.

Ήδη η Colman έχει ευχηθεί στην Staunton σε press conference το καλοκαίρι καλή τύχη προειδοποιώντας την με χιούμορ ότι η περούκα προκαλεί φαγούρα!

Ενδεχομένως να δούμε και την ίδια σε cameo στην 5η σεζόν όπως έκανε και η Foy στην 4η. «Δεν ξέρω ακόμα. Παίζω με ορισμένες ιδέες, θα δω τι θα κάνω» δήλωσε ο Μorgan.

Η Lesley Manville ως Πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Μετά τη Vanessa Kirby και την Helena Bonham Carter αναλαμβάνει η Lesley Manville. «Τα σκήπτρα περνούν σε μένα από δύο εξαιρετικές ηθοποιούς και πραγματικά δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν».

Ο Jonathan Pryce ως Πρίγκιπας Φίλιππος

Μετά τον Matt Smith και τον by Tobias Menzies τον ρόλο του Δούκα του Εδιμβούργου αναλαμβάνει ένας ηθοποιός με μεγάλη γκάμα ρόλων και παρουσία στο Netflix, στη σειρά The Two Popes (και το Game of Thrones), ο Jonathan Pryce.

Η Elizabeth Debicki ως Πριγκίπισσα Diana

Την «καυτή πατάτα» του ρόλου της Diana στις ταραγμένες τελευταίες δεκαετίες της ζωής της αναλαμβάνει η Elizabeth Debicki.

Η ίδια δήλωσε τιμή και προνόμιο που μπαίνει στη σειρά η οποία τη «στοίχειωσε» από το πρώτο επεισόδιο, όμως η πίεση θα είναι σίγουρα μεγάλη ενσαρκώνοντας ένα πρόσωπο που άλλαξε την εικόνα της μοναρχίας στη Βρετανία και είχε τόσο τραγικό τέλος.

Ο Dominic West ως Πρίγκιπας Κάρολος

Με δεδομένο το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομά του και την εξωσυζυγική του σχέση με συμπρωταγωνίστριά του, ήταν μάλλον ιδανικός για τον ρόλο!

Και ίσως δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η τελευταία σειρά που τον είδαμε ονομαζόταν The Affair (που ελληνιστί σημαίνει «εξωσυζυγική στέγη»).

Ο τωρινός Κάρολος, Josh O’Connor, ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση για τον ηθοποιό που θα τον διαδεχτει ώστε να του δώσει συμβουλές μιας και το μελάνι ακόμα δεν έχει στεγνώσει στο συμβόλαιο του West.