Χολιγουντιανοί stars στο πλευρό του μικρού παιδιού με νανισμό, που στα 9 του θέλει να αυτοκτονήσει εξαιτίας του bullying
Διεθνή

Χολιγουντιανοί stars στο πλευρό του μικρού παιδιού με νανισμό, που στα 9 του θέλει να αυτοκτονήσει εξαιτίας του bullying

Χολιγουντιανοί stars στο πλευρό του μικρού παιδιού με νανισμό, που στα 9 του θέλει να αυτοκτονήσει εξαιτίας του bullying

Το βίντεο του παιδιού "γροθιά" στο στομάχι

Μία μητέρα στο Brisbane της Αυστραλίας ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook ένα εξαιρετικά σοκαριστικό όσο και αφυπνιστικό βίντεο.

Σε αυτό καταγράφει τον 9χρονο γιο της, ο οποίος πάσχει από αχονδροπλασία, την πιο συνηθισμένη μορφή νανισμού, να της ζητάει σχοινί για να κρεμαστεί, ταραγμένος για ακόμη ένα περιστατικό bullying που υπέστη στο σχολείο του.

“Του πατούσε το κεφάλι κάτω”

Η Yarraka Bayles, μία Αβορίγινας Αυστραλή, πήγε να πάρει τον γιο της, Quaden, από το σχολείο του και τον βρήκε στο έδαφος με μία συμμαθήτριά του να του πατάει το κεφάλι στο έδαφος και να τον προσβάλλει για το ύψος του.

“Του πατούσε το κεφάλι σαν να ήταν κουτάβι” δήλωσε σε συνέντευξή της η μητέρα.

Όπως περιέγραψε, μετά το περιστατικό ο γιος της “υστερίασε” γι’ αυτό και τον πήγε στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να του μιλήσει.

Το παιδί εμφανώς ταραγμένο από το βαρύ περιστατικό bullying ακούγεται στο βίντεο να ζητά να αυτοκτονήσει.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του όμως δεν ήταν η πρώτη φορά. Ήταν μόλις 6 ετών όταν προσπάθησε πρώτη φορά να βάλει τέρμα στη ζωή του όταν πέθανε ο παππούς του και από τότε προσπαθεί τακτικά να πεθάνει.

“Ήθελα να δει ο κόσμος το αποτέλεσμα του bullying”

Όπως είναι φυσικό με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, εκτός από υποστήριξη δέχτηκε και βαριά σχόλια.

Η ίδια όμως δεν θέλησε να το διαγράψει: “Δύο φορές έφτασα να το σβήσω αλλά ήθελα να δει ο κόσμος το αποτέλεσμα που έχει το bullying στο παιδί μου. Εάν δεν σταθώ όρθια και δεν μιλήσω για εκείνον ποιος θα το κάνει;”

https://www.facebook.com/yarraka/videos/10163099957440693/

O μικρός μάλιστα μίλησε στο αυστραλιανό δίκτυο NITV και το μήνυμα που έστειλε είναι οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους πως να φέρονται στα ΑΜΕΑ.

Η μητέρα του φυσικά τον απομάκρυνε από το σχολείο και πιθανότατα να αρχίσει μαθήματα στο σπίτι.

Από τη δημοσιοποίηση του βίντεο και μετά, ένα κύμα συμπαράστασης απλώθηκε προς τη μητέρα και ανάμεσα σε όσους έστειλαν στήριξη στον Quaden ήταν και πολλοί διάσημοι χολιγουντιανοί και Αυστραλοί ηθοποιοί, όπως ο Hugh Jackman και Jeffrey Dean Morgan.

O κωμικός Brad Williams μάλιστα που είναι και ο ίδιος νάνος ξεκίνησε έρανο για να συγκεντρώσει ένα ποσό ώστε ο Quaden με τη μητέρα του να περάσουν μερικές μέρες ξεγνοιασιάς στην αμερικανική Disneyland μακριά από τα προβλήματα.