Elon Musk: «Έχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Η Tesla μειώνει το προσωπικό της
Διεθνή

Elon Musk: «Έχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Η Tesla μειώνει το προσωπικό της

Elon Musk: «Έχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Η Tesla μειώνει το προσωπικό της

Καθόλου αισιόδοξος ο μεγιστάνας της Tesla

Πολύ άσχημη βλέπει την κατάσταση της οικονομίας ο Elon Musk όπως έγραψε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε χθες, Πέμπτη, σε στελέχη του και το οποίο είδε το Reuters.

Στο μήνυμα αναφέρει πως έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» ενώ είπε στους εργαζομένους του να επιστρέψουν στα γραφεία τούς ή να παραιτηθούν από την εταιρεία.

Η Tesla απασχολούσε 100.000 ανθρώπους στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τη SEC, τη ρυθμιστική αρχή της αμερικανικής χρηματαγοράς.

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Σε ένα email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Musk ανέφερε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Την Τρίτη, ο Musk ζήτησε από το προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να παραιτηθεί από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Musk σ’ εκείνο το email.

«Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Χθες, Πέμπτη, ο Musk καβγάδισε επίσης στο Twitter με τον Αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Scott Farquhar, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Musk με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

Ο Musk έγραψε στο Twitter: «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Farquhar, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Musk είπε, «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ