Freddie Mercury Tribute Concert: Η θρυλική συναυλία των Queen ανεβαίνει online για τη στήριξη του ΠΟΥ
Διεθνή

Freddie Mercury Tribute Concert: Η θρυλική συναυλία των Queen ανεβαίνει online για τη στήριξη του ΠΟΥ

Freddie Mercury Tribute Concert: Η θρυλική συναυλία των Queen ανεβαίνει online για τη στήριξη του ΠΟΥ

Μία μοναδική ευκαιρία

Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία θα έχουν σήμερα οι απανταχού φανς των Queen, καθώς θα μπορούν να παρακολουθήσουν online τη θρυλική συναυλία Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness του 1992, στην οποία συμμετείχαν μερικά από τα πιο εμβληματικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο David Bowie, ο Robert Plant, ο George Michael, ο Axl Rose και η Liza Minnelli.

H συναυλία ξεκινά σε live streaming στις 14:00 EST (9μ.μ. ώρα Ελλάδος) και θα είναι διαθέσιμο για 48 ώρες. Κάθε δολάριο που θα προσφέρεται από το κοινό που θα παρακολουθεί θα αντιστοιχεί σε δωρεά 2 δολαρίων από την Google, με όλα τα χρήματα να προσφέρονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Να θυμίσουμε ότι εν λόγω συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στο στάδιο Wembley στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου του 1992, αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο του Freddie από περιπλοκές λόγω AIDS.

Στο show έπαιξαν τις επιτυχίες της μπάντας και άλλα τραγούδια τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος – οι Brian May, Roger Taylor και John Deacon- αλλά και πολλοί άλλοι δημοφιλείς αστέρες της μουσικής βιομηχανίας. Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το “παρών” ήταν ο David Bowie, ο Robert Plant,  ο Roger Daltrey, ο Tony Iommi, ο James Hetfield, ο Seal, ο George Michael, ο Elton John, ο Axl Rose και η Liza Minnelli. Ξεχωριστή εμφάνιση έκαναν οι Metallica, οι U2, οι Def Leppard, οι Guns N’ Roses και οι Spinal Tap.

Τα έσοδα από τη συναυλία συνετέλεσαν στη δημιουργία του Mercury Phoenix Trust, το οποίο έχει προχωρήσει σε δωρεές που ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια σε εκατοντάδες πρότζεκτ σε 57 χώρες ως βοήθεια στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του AIDS.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία υποχρέωσε τους Queen + Adam Lambert να αναβάλουν για το 2021 την τουρνέ Rhapsody, η μπάντα δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με το κάθε μέλος να είναι σπίτι του σε εκούσια καραντίνα, επανεκτέλεσαν το αλησμόνητο We Are the Champions σε You Are The Champions για να συγκεντρώσουν ποσά για το COVID-19 Solidarity Response Fund του ΠΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ