Κίνα- νέος κοροναϊός: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Αυστραλία
Διεθνή

Κίνα- νέος κοροναϊός: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Αυστραλία

Κίνα- νέος κοροναϊός: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Αυστραλία

Διεθνής συναγερμός για την επιδημία

Έντονη ανησυχία ξέσπασε μετά την επιβεβαίωση των επιστημόνων πως ο νέος κοροναϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ένας άνδρας που επέστρεψε στην Αυστραλία, έπειτα από ταξίδι του στην Κίνα εμφάνισε συμπτώματα του νέου μυστηριώδους κοροναϊού και τέθηκε απευθείας σε απομόνωση κατ’ οίκον στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο άνδρας είχε επισκεφθεί πρόσφατα την πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των ασθενών που νόσησαν από τον ιό.

Ο κοροναϊός έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, όλους στη Βουχάν, ενώ τα κρούσματά του ξεπερνούν τα 200. Αρκετοί ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του στο Brisbane της Αυστραλίας με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού και οι υγειονομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξουν αν πράγματι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κίνα αλλά και διεθνώς, καθώς θυμίζει το ξέσπασμα της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου από το 2002 ως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους