Ντόναλντ Τραμπ: “Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω τις εκλογές”
Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: “Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω τις εκλογές”

Ντόναλντ Τραμπ: “Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω τις εκλογές”

Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου

Λάβρος στις δηλώσεις του εναντίον της Κίνας ήταν για ακόμη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ της Κίνας, τονίζοντας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στον Λευκό Οίκο ότι το Πεκίνο “θα κάνει ό,τι μπορεί” για να χάσει τις φετινές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να επισημάνει ξανά ότι εξετάζει τις επιλογές του προκειμένου να λογοδοτήσει η Κίνα σχετικά με το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς υποψιάζεται ότι φέρει σημαντικό μερίδιο ευθυνών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνεται διότι δεν ανέλαβε δράση έγκαιρα προκειμένου να προετοιμαστεί η χώρα μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας, επανέλαβε στη συνέντευξη ότι η Κίνα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κόσμο πολύ νωρίτερα και πολύ σαφέστερα.

Ερωτηθείς εάν εξετάζει την επιβολή δασμών ή τη διαγραφή χρεών των ΗΠΑ προς την Κίνα, ο μεγιστάνας των ακινήτων απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. “Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω”, επανέλαβε.

“Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω αυτή την κούρσα”, πρόσθεσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου. Εξήγησε πως πιστεύει ότι το Πεκίνο θέλει να κερδίσει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, για να χαλαρώσει η πίεση που του ασκεί η Ουάσινγκτον, ειδικά στο εμπόριο, καθώς και σε άλλα πεδία.

“Οι Κινέζοι ηγέτες “κάνουν μόνιμα δημόσιες σχέσεις για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως είναι αθώοι” για τα πάντα”, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ