Διεθνή

Πανεπιστήμιο Cambridge: Διαδικτυακά τα μαθήματα για έναν ολόκληρο χρόνο

Πανεπιστήμιο Cambridge: Διαδικτυακά τα μαθήματα για έναν ολόκληρο χρόνο

Αργεί η κανονικότητα για τους σπουδαστές του

Έναν ολόκληρο χρόνο θα περιμένουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Cambridge για να επιστρέψουν στις ακαδημαϊκες αίθουσες, καθώς το ίδρυμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει όλα τα μαθήματα online μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που αποφασίζει κάτι τέτοιο και αιτία είναι φυσικά η πανδημία του νέου κορονοϊού.

“Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής απόστασης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος” ανέφερε η ανακοίνωση των επικεφαλής.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία. Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί”, επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Cambridge, Steven Tupe.

Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακές διαλέξεις όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ήταν το πρώτο στις ΗΠΑ που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταφορά όλων των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου στο ίντερνετ.

Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων (9.250 λίρες) εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / The New York Times

Exit mobile version