Σεισμός Τουρκία: Στους 29 ο αριθμός των νεκρών
Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Στους 29 ο αριθμός των νεκρών

Σεισμός Τουρκία: Στους 29 ο αριθμός των νεκρών

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

Σοκαριστικές εικόνες από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, σοβαρά τραυματίες και τεράστιες ζημιές.

Τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί έως τώρα, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε τον σεισμό ως μια “δοκιμασία” για τη χώρα του, ενώ παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό και κουβάλησε το φέρετρο θύματος.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας εξέφρασαν την συμπαράστασής τους στους γείτονες.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Στους 29 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια ενώ οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται.

Κατά της σύνδεσης του Star με την απεσταλμένη ρεπόρτερ, μία χαρμόσυνη εξέλιξη γέμισε αισιοδοξία το στούντιο, καθώς ανακοινώθηκε ότι διεσώθη 5χρονο παιδάκι, ενώ ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια είναι και οι γονείς του.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Star:

https://streamable.com/3zxcc