Διεθνή

Τουρκία: Ο Τραμπ “κλείνει τα μάτια” στη δολοφονία Κασόγκι

Τουρκία: Ο Τραμπ “κλείνει τα μάτια” στη δολοφονία Κασόγκι

Δυσαρεστημένοι με την στάση του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν στην Άγκυρα. Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη δολοφονία Κασόγκι, δείχνουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα “κάνει τα στραβά μάτια”. Τη θέση αυτή υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος πολιτικός στάθηκε στην δήλωση στήριξης Τραμπ, προς την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας την Τρίτη. Ο Αμερικανός δήλωσε πως η χώρα παραμένει ένα στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, παρότι αναγνώρισε πως ο Σαρουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας του Κασόγκι.

Ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και υποστήριξε πως η CIA είχε στα χέρια της στοιχεία, που αποδείκνυαν την εμπλοκή της βασιλικής οικογένειας. Όπως είπε, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, διαθέτουν ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διέταξε να “σωπάσουν τον Κασόγκι”. Ο Τσαβούσογλου ωστόσο τόνισε πως οι τουρκικές αρχές δεν ενημερώθηκαν ποτέ γι’ αυτό.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή. Όπως αναφέρει η Άγκυρα, υπάρχει χρόνος να αποσαφηνιστεί αν οι δύο τους θα έχουν τετ-α-τετ στις 30 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες.

Exit mobile version