Διεθνή

Βρετανία: Διαγράφεται το χρέος του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω κορονοϊού!

Βρετανία: Διαγράφεται το χρέος του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω κορονοϊού!

Πόσα χρήματα θα “εξαφανίσουν”;

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε τη διαγραφή του χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη διάθεση χρημάτων προς όλα τα φαρμακεία.

Για την ακρίβεια, ο Χάνκοκ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες βρέθηκε και εκείνος θετικός στον ιό, ανακοίνωσε ότι διαγράφονται 13,4 δισεκατομμύρια λίρες που χρωστούσε το NHS και διατίθενται 300 εκατομμύρια λίρες προς τα φαρμακεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, τόνισε ότι η απόφαση διαγραφής του χρέους θα ενισχύσει το NHS ώστε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και να αποκτήσει ισχυρότερες βάσεις για το μέλλον.

Παράλληλα, παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για την αύξηση των τεστ επιβεβαίωσης για τον κορονοϊό, με στόχο να φτάσουν τα 25.000 ημερησίως, και τα 100.000 ημερησίως για κάθε είδος εξετάσεων μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση εξέτασης των ασθενών που το χρειάζονται, του κρίσιμου προσωπικού του NHS και των οικογενειών τους, και στη συνέχεια των εργαζομένων σε σημαντικές θέσεις και του ευρύτερου πληθυσμού, με τελικό στόχο να γίνεται το τεστ σε όσους το χρειάζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version