Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον εξήγγειλε καθολική καραντίνα
Διεθνή

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον εξήγγειλε καθολική καραντίνα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον εξήγγειλε καθολική καραντίνα

Εντείνονται τα μέτρα

Στο αποψινό του διάγγελμα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε πως οι περιορισμοί στους πολίτες εντείνονται με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας, τονίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους, για ανάγκες ιατρικής φροντίδας ή για σωματική άσκηση.

“Από απόψε το βράδυ, πρέπει να δώσω στον βρετανικό λαό μια πολύ απλή εντολή: πρέπει να μείνετε σπίτι”, επέσημανε μεταξύ άλλων.

“Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει”, τόνισε.

Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών.

Ακόμα πρόκειται να κλείσουν όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα, μαζί με βιβλιοθήκες και χώρους λατρείας ενώ θα απαγορευτούν και όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

“Θα απαγορεύσουμε όλες τις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά για σωματική άθληση, αλλά δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ατόμων”.

“Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε”, ανέφερε, κλείνοντας τον λόγο του.