Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Κοινωνία

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, ξεκινούν στα καταστήματα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει ως και τις 10 Νοέμβρη. Σύμφωνα με τους εμπορικούς συλλόγους ανά τη χώρα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε συμβουλές προς τους πολίτες. Σύμφωνα με αυτές, σε κάθε προϊόν θα πρέπει να αναγράφεται η παλιά και η νέα τιμή, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης. Επιπλέον, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, σε περίπτωση ελέγχου, πως η αρχική τιμή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η γραμματεία προειδοποιεί πως τυχόν παρατυπίες, επισύρουν βαριά πρόστιμα.  Στην γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τηρείται βάση καταγγελιών. Μπείτε στην ιστοσελίδα της, www.1520.gov.gr και υποβάλλεται την καταγγελία σας ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, οι εκπτώσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 30%. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εξήγησε πως η μείωση θα αφορά σε νέα προϊόντα και όχι σε στοκ. Ως εκ τούτου, θεωρείται μάλλον αδύνατο να δούμε “εξωφρενικά” χαμηλές τιμές.