Κοινωνία

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ειδικού σκοπού τον Μάιο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ειδικού σκοπού τον Μάιο;

Θα δοθεί παράταση στο βοήθημα;

Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, συνομίλησε ο Νίκος Ευαγγελάτος στο αποψινό Live News.

Ο κ. Γεωργιάδης αφού έστειλε ευχές για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, σχολίασε την εικόνα που έχει η χώρα μας μέχρι στιγμής εν μέσω της πανδημίας.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ευρώπη και η αμεσότητα των μέτρων έχει εξασφαλίσει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το βασικό σενάριο της κυβέρνησης θέλει τη χώρα να ξεκινά να βγαίνει από τα περιοριστικά μέτρα αρχές Μαΐου με την προϋπόθεση να τηρήσουμε ως τότε πιστά τα μέτρα πρόληψης και να κρίνουν οι λοιμωξιολόγοι δυνατή τη σταδιακή άρση της καραντίνας.

Αύριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, στην οποία επεκτείνεται η μείωση του ενοικίου κατά 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις με σκοπό να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν γίνεται ζημίες που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας.

Αναφορικά με το επίδομα ειδικού σκοπού των 800€ ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως εάν χρειαστεί να δοθεί παράταση και τον μήνα Μάιο το ποσό που θα δοθεί ως βοήθημα θα κυμανθεί στα πλαίσια του τρέχοντος.

Δηλαδή, εφόσον η ενίσχυση που δόθηκε για 45 ημέρες ήταν 800€, το ποσό για τον έναν μήνα δεν πρόκειται να πέσει κάτω των 530€.

https://streamable.com/9scq75

Exit mobile version