Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει”
Κοινωνία

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει”

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει”

Θέση στο περιστατικό λεκτικής επίθεσης από τηλεόρασης, σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, πήρε ο αδερφός του Γιάννης. Με ένα σύντομο μήνυμά του στα social media, ο Έλληνας παίκτης του NBA δήλωσε λυπημένος και απογοητευμένος. Την αντίδρασή του προκάλεσε αναφορά σε τηλεοπτική εκπομπή, στο πρόσωπο του Θανάση Αντετοκούνμπο. Σε αυτή, αμέσως μετά τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ο παρουσιαστής χαρακτήρισε τον μπασκετμπολίστα “πίθηκο”.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αφού ζήτησε συγγνώμη από τον αδερφό του, καθώς το μήνυμά του θα έπαιρνε τεράστια δημοσιότητα, σημείωσε: “Είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ, θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου”. Ο αθλητής συνέχισε προβληματισμένος, με την ευκολία της ρατσιστικής φρασεολογίας: “Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση […] δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα”.

“Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει” είπε ο Γιάννης και τόνισε: “Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας”.

Μήνυση σε βάρος του Τάκη Τσουκαλά

Τα σχόλια του Τάκη Τσουκαλά από τη συχνότητα του “Ε”, προκάλεσαν άμεση αντίδραση. Ο Παναγιώτης Δημητράς, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατέθεσε μήνυση στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, της ΕΛ.ΑΣ.

«Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο το εμφανώς ρατσιστικό παραλήρημα του αθλητικού «δημοσιογράφου» Τάκη Τσουκαλά εις βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο», αναφέρει το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που εστάλη στη ΓΑΔΑ.