Αντιδράσεις μετά τον διορισμό της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή
Κοινωνία

Αντιδράσεις μετά τον διορισμό της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Αντιδράσεις μετά τον διορισμό της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Σε μία εξαιρετικά ιδιάζουσα συγκυρία με την έκδοση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής προ των πυλών

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο ο διορισμός της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, προέδρου της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή.

Δεδομένου της γνωστής και μη εξαιρετέας υπόθεσης της Χρυσής Αυγής αλλά και της εξαιρετικά ιδιάζουσας συγκυρίας λόγω της επικείμενης έκδοσης της απόφασης για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από τη Δικαιοσύνη η απόφαση αυτή έφερε τρικυμία στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε να λήξει ο διορισμός του μέχρι τώρα μετακλητού εκπροσώπου του κόμματός του και να μπει στη θέση του η Ελένη Ζαρούλια.

Αν και οι οι κανονισμοί δεν το απαγορεύουν, ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια αποτέλεσε αφορμή εντάσεων λόγω της χρονικής στιγμής που εκτελέστηκε η παραπάνω κίνηση με την αντιπολίτευση να αποδοκιμάζει βαθιά την απόφαση αυτή.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».