Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Μην φοράτε μάσκα γιατί φυλακίζει την πίστη»
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Μην φοράτε μάσκα γιατί φυλακίζει την πίστη»

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Μην φοράτε μάσκα γιατί φυλακίζει την πίστη»

Όσα φέρεται πως είπε σύμφωνα με τοπικά μέσα

Ενάντιος στη χρήση μάσκας εμφανίζεται στα τοπικά μέσα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος μετά από σχετική τοποθέτηση που φέρεται πως έκανε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ναό του Αγίου Τίτου σήμερα Τρίτη.

Κατά την επίσκεψή του, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Τίτου και συγκεκριμένα ενώ απήθυνε κήρυγμα στο ποίμνιο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς να μην φορούν μάσκες καθώς “φυλακίζουν την πίστη”.

Τα παραπανω προκάλεσαν φυσικά αντιδράσεις γι΄αυτό μέσα από την εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ δόθηκε βήμα στον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Κρήτης Μεθόδιο να επιβεβαιώσει ή όχι αν όντως ειπώθηκαν όλα αυτά από τον κληρικό.

Διαψεύδοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η θέση της Εκκλησίας Κρήτης είναι ξεκάθαρη, όπως έχει διατυπωθεί μέσα από την Ιερά Σύνοδο. Σεβόμαστε αυτά που οι επιστήμονες προτρέπουν και αυτά που οι αρμόδιοι υπουργοί αποφασίζουν ως μέτρα κατά της διάδοσης του ιού”.

“Ο Σεβασμιότατος δεν λειτούργησε οπότε δεν ήταν τοποθετήσεις εντός της Θείας Λειτουργίας ούτε καν στο κήρυγμα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας – και το επισημαίνω αυτό – ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τη χρήση της μάσκας και ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ‘αν κάποιος δεν θέλει να φορέσει τη μάσκα είναι ελεύθερος. Εμείς ούτε τον προτρέπουμε, ούτε του το απαγορεύουμε. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει. Δεν έκανε λόγο για ‘φυλακισμένη πίστη’ που φέρεται ότι δήλωσε”.

“Όλα αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο δεν είναι αληθινά και είναι μία αήθης επίθεση στο πρόσωπό του”.

Δείτε το βίντεο:

https://streamable.com/udqpbw