Χρυσή Αυγή: Αυτές θα είναι οι συνθήκες «φιλοξενίας» στις φυλακές
Κοινωνία

Χρυσή Αυγή: Αυτές θα είναι οι συνθήκες «φιλοξενίας» στις φυλακές

Χρυσή Αυγή: Αυτές θα είναι οι συνθήκες «φιλοξενίας» στις φυλακές

Δυο φορές την ημέρα θα γίνεται έφοδος στο κελί τους

Η επόμενη μέρα της δίκης για τη Χρυσή Αυγή και της απόδοσης της Δικαιοσύνης και των ποινών γεννιούνται ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες «φιλοξενίας» στις φυλακές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο δελτίο Ειδήσεων του Open, έχουν γίνει πολλές συσκέψεις για το πώς θα παραμείνουν μέσα στη φυλακή όσοι θα ακούσουμε ότι η ποινή τους δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής, η απόφαση που έχει παρθεί είναι ότι δυο φορές το 24ωρο θα γίνεται έφοδος στα κελιά τους. Θα παρακολουθούνται με ηλεκτρονικά μέσα, κάμερες αλλά και φυσική παρουσία.

Ο προαυλισμός τους δεν θα γίνεται με τον προαυλισμό των υπολοίπων. Θα γίνεται ξεχωριστά και πολύ πιθανόν να είναι και μόνοι τους. Δεν θα συγχρωτίζονται με τους υπόλοιπους κρατούμενους. Στόχος είναι να μείνουν μακριά από αλλοδαπούς και τρομοκράτες για την αποφυγή επιθέσεων.

Τέλος, όσον αφορά στην κράτησή τους, με δεδομένο ότι έχουν δημιουργηθεί και πολλές εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής, το πιο πιθανό είναι να είναι ο καθένας σε ατομικό κελί ή να τοποθετηθούν με βάση τις «συμμαχίες» που υπάρχουν ανάμεσά τους.