Διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη
Κοινωνία

Διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη

Διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη

Δεν πήραν αντικείμενα αξίας παρά μόνο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή

Άνω – κάτω έκαναν το σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, άγνωστοι που διέρρηξαν την κατοικία της το πρωί της Κυριακής.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποσπάστηκαν χρήματα ή άλλους είδους πολύτιμα αντικείμενα παρά μόνο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ενώ το επίκεντρο της δράσης των διαρρηκτών φαίνεται πως ήταν το γραφείο της, το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό».

Την καταγγελία έκανε η οικιακή βοηθός της, η οποία πήγε στο σπίτι της να καθαρίσει και βρήκε τα πάντα ανακατεμένα και πολλούς φακέλους ανοιχτούς. Η εισαγγελέας αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διακοπές και έτσι δεν υπάρχει αστυνομική φύλαξη στην οικία της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη ήταν από τα πρόσωπα που χειρίστηκαν το σκάνδαλο Novartis και που στη συνέχεια, όμως, της αποδόθηκαν κατηγορίες σχετικές με κατάχρηση εξουσίας.

Από την πλευρά της η δικαστική λειτουργός ισχυρίζεται ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μία τεράστια σκευωρία εις βάρους της που στόχο έχει να τη διαπομπεύσει ακυρώνοντας την και κατ΄επέκταση τα ευρήματά της όσον αφορά πολιτικά πρόσωπα και διαφθορά στο ζήτημα της Novartis.

Παρ΄όλα αυτά, πρόσφατα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με απόφαση του, έκρινε ότι είναι υπόλογη για έξι αδικήματα, με αποτέλεσμα να απορρίψει το αίτημα της για ακύρωση της ποινικής δίωξης που της έχει ασκηθεί.

https://streamable.com/4l7t5q