Δίκη Χρυσής Αυγής: Έντονη διαφωνία Προέδρου και εισαγγελέα για τον Γιάννη Λαγό
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έντονη διαφωνία Προέδρου και εισαγγελέα για τον Γιάννη Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έντονη διαφωνία Προέδρου και εισαγγελέα για τον Γιάννη Λαγό

Ζήτησε να βρεθεί βούλευμα για τυχόν παραβίαση περιοριστικών μέτρων

Μόλις 20 λεπτά διήρκησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Πρόεδρος, με αφορμή όσα είχε εισηγηθεί χθες η εισαγγελέας της έδρας για να χορηγηθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του Ρουπακιά γιατί δεν έχουν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, ζήτησε να αναζητηθεί αν υπάρχει σχετικό βούλευμα που να δείχνει αν έχουν παραβιαστεί  οι περιοριστικοί όροι από τον Γιάννη Λαγό.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. Της ζήτησε να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με τους 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.

Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

https://streamable.com/y4vsnj