Δήμητρα Βουλγαρίδου: “Έμαθα από την τηλεόραση ότι έχω κορονοϊό”
Κοινωνία

Δήμητρα Βουλγαρίδου: “Έμαθα από την τηλεόραση ότι έχω κορονοϊό”

Δήμητρα Βουλγαρίδου: “Έμαθα από την τηλεόραση ότι έχω κορονοϊό”

Η "ασθενής μηδέν" μίλησε εφ΄όλης της ύλης στον Αντώνη Σρόιτερ

Ο Αντώνης Σρόιτερ υποδέχτηκε στην εκπομπή “Αυτοψία” την Δήμητρα Βουλγαρίδη, τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα που προσβλήθηκε από τον φονικό κορονοϊό και μίλησε για τη  δοκιμασία που πέρασε.

Η Δήμητρα νόσησε μετά από ταξίδι που έκανε με την οικογένειά της στο Μιλάνο για επαγγελματικούς σκοπούς, καθώς εκείνο το διάστημα διεξαγόταν το fashion week στην Ιταλία και θα παρακολουθούσε διάφορα events εκ μέρους της εταιρείας με λευκά είδη που διατηρεί.

Είπε πως ακόμα τότε δεν είχε ξεσπάσει το σαρωτικό κύμα του Covid-19 στη γείτονα χώρα και ο μόνος έλεγχος στο αεροδρόμιο, όταν κατέφτασε, ήταν μια θερμομέτρηση.

Μόνο μια μέρα πριν επιστρέψουν στην χώρα μας κατάλαβαν την κατάσταση έπειτα από e-mail που έλαβαν, τα οποία ενημέρωναν για την ακύρωση διάφορων shows εξαιτίας του ιού.

https://streamable.com/c52vh

Αφότου επέστρεψαν στην Ελλάδα και πέρασαν ορισμένες μέρες, ανέβασε δέκατα, πράγμα που την οδήγησε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Διανυκτέρευσε εκεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα την επόμενη μέρα και το πρωί πριν ακόμα εξακριβωθεί εάν νοσεί, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

“Ένιωσα φόβο γιατί ήταν άγνωστο αυτό για μένα για το παιδί μου και για τους ανθρώπους που συναναστράφηκα”, είπε.

https://streamable.com/zyrgo

Χωρίς να της έχει ανακοινωθεί κάποια διάγνωση, τα κανάλια άρχισαν να κάνουν λόγο για το πρώτο κρούσμα με Covid-19 μιας 38χρονης Ελληνίδας στη Θεσσαλονίκη όπου και κατάλαβε ότι αναφέρονται σε εκείνη.

“Έμαθα από την τηλεόραση ότι έχω κορονοϊό“, δήλωσε.

Όταν τελικά της γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της εξέτασης από τους θεράποντες γιατρούς, το μυαλό της αμέσως “έτρεξε” στα αγαπημένα της πρόσωπα και εάν έχουν προσβληθεί και εκείνοι.

Από τον ιό νόσησε πράγματι και ο 9χρονος γιος της γι΄αυτό τον λόγο το ιατρικό προσωπικό αποφάσισε να τον μεταφέρει στον ίδιο θάλαμο με εκείνη. Στη συνέχεια ανέφερε πως  παρέμεινε ασυμπτωματικός σε όλο το διάστημα της 15νθημερης διαμονής τους στο νοσοκομείο και δεν εκδήλωσε ποτέ κανένα σύμπτωμα.

“Δεν είπα ποτέ στο παιδί μου ότι έχουμε τον ιό”, είπε.

“Περίμενα να κοιμηθεί το παιδί μου για να κλαίω”, πρόσθεσε.

https://streamable.com/rmv3a

Όταν ολοκληρώθηκε η καραντίνα της στο νοσοκομείο γύρισε μαζί με τον γιο της στο σπίτι τους και συνέχισαν να ακολουθούν και εκεί το πρωτόκολλο που τους είχε δοθεί από το ιατρικό προσωπικό.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της καραντίνας στο σπίτι δέχτηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης από απλό κόσμο που θέλησε να τη στηρίξει, αλλά δεν έλειψαν και άνθρωποι του κοντινού τους περιβάλλοντος που της γύρισαν την πλάτη και δεν επικοινώνησαν καθόλου για να μάθουν τα νέα της.

“Υπήρχαν σχόλια ότι έφερα το Covid-19 στην Ελλάδα”, ανέφερε.

https://streamable.com/fyyjf

Πλέον έχοντας ξεπεράσει τον ιό, άφησε πίσω της τις άσχημες μνήμες και την αγωνία που έζησε, ενώ παραδέχτηκε στον Αντώνη Σρόιτερ πως αυτό που της έχει λείψει πιο πολύ είναι μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο της και μια επίσκεψη στην παραλία.

https://streamable.com/qmod1