Δραματικές ώρες στη Βόρεια Εύβοια – «Αν δεν έρθουν εναέρια μέσα θα καούμε ζωντανοί»»
Κοινωνία

Δραματικές ώρες στη Βόρεια Εύβοια – «Αν δεν έρθουν εναέρια μέσα θα καούμε ζωντανοί»»

Δραματικές ώρες στη Βόρεια Εύβοια – «Αν δεν έρθουν εναέρια μέσα θα καούμε ζωντανοί»»

Εφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους

Δραματική είναι η κατάσταση για έκτη ημέρα στη Βόρεια Εύβοια, με τον πύρινο εφιάλτη να συνεχίζει ακάθεκτος να κατακαίει δεκάδες οικισμούς από τη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι βγάζουν κραυγή αγωνίας κάνοντας έκκληση για αποστολή εναέριων μέσων ώστε να μην υπάρξουν θύματα. Οι φλόγες έχουν κυκλώσει πλήθος χωριών και η κατάσταση σε Ιστιαία και Γούβες να είναι αυτή την ώρα εξαιρετικά κρίσιμη.

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Γούβες, κ. Βαγγέλης Τριανταφύλλου.

«Η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια και το χωριό μας είναι αποκαρδιωτική. Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Είναι στο 1,5 χλμ. έξω από το χωριό. Κατεβαίνει προς Γούβες από Αγδίνες, και το άλλο μέτωπο κατεβαίνει από Τσαπουρνιά. Έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκένωσης από το βράδυ και στους Γούβες και στο Καστρί. Κάποιοι άνθρωποι έχουμε παραμείνει εδώ να βοηθήσουμε. Υπάρχει πλωτό μέσο στο Πευκί, και περιμένει εκεί αν χρειαστεί κάτι. Θέλω να κάνω μια έκκληση με το πρώτο φως της ημέρας να έχουμε εναέρια μέσα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Και εννοείται και ενίσχυση από πεζοπόρα τμήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάτοικος της περιοχής από την πλευρά του είπε:

«Είμαστε μόνοι μας, αν δεν έρθουν τα αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις, θα καούμε ζωντανοί. Η φωτιά είναι σε απόσταση μικρότερη από ένα χιλιόμετρο από το χωριό. τα εναέρια μέσα έρχονται, κάνουν κάποιες ρίψεις και εξαφανίζονται. Καίγονται τα χωριά, καίγονται τα Ελληνικά, καίγονται τα Βασιλικά, τώρα καίγονται οι Γούβες. Η εστία είναι πολύ κοντά στο χωριό. Όλα τα πυροσβεστικά που έχουν έρθει δεν επεμβαίνουν καθόλου. Περιμένουν να έρθει η φωτιά στο χωριό για να επέμβουν. Υπάρχει μόνο ένα πυροσβεστικό στο βενζινάδικο του χωριού και τίποτε άλλο».