Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα μηνύματα που αντάλλαξε ο συζυγοκτόνος με το Live News
Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα μηνύματα που αντάλλαξε ο συζυγοκτόνος με το Live News

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα μηνύματα που αντάλλαξε ο συζυγοκτόνος με το Live News

Πάντα προσεκτικός στις απαντήσεις του

Σε συνεχή επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων φαίνεται πως ήταν ο 33χρονος συζυγοκτόνος της Καρολάιν με την εκπομπή Live News προσπαθώντας να «παίξει» όσο καλύτερα μπορούσε τον ρόλο του στην «παράσταση» που έστησε για να διώξει μακριά τις υποψίες της δολοφονίας της άτυχης κοπέλας μακριά του.

Ο πιλότος απαντούσε πάντα και σχεδόν άμεσα σε όλα τα ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν στο διαδίκτυο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά αν και ο ίδιος αρνούνταν ότι ασχολείται με το τι γράφεται και ακούγεται για την υπόθεση.

Τα πρώτα μηνύματα και οι εξαιρετικά προσεκτικές απαντήσεις

«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια, κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου».

Όταν του ζητήθηκε από την εκπομπή εάν θέλει να μεταφέρει το Live News κάτι εκ μέρους του, απάντησε:

«Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε και εσείς και όλος ο κόσμος, είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες. Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Αν και κανείς θα περίμενε ότι το πένθος του δεν θα τον άφηνε να αναλώνεται με συζητήσεις σε δημοσιογράφος εκείνος εκείνος έδινε μακροσκελείς και καλά διατυπωμένες απαντήσεις.

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν “είδηση” είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα».

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να “πιαστεί” από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να “πουλάει”. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το “ρεπορτάζ” τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία» έγραφε για την έκταση που πήρε η δολοφονίας της γυναίκας του.

Όλο αυτό το διάστημα απέφευγε κάθε φορά τις τηλεφωνικές επαφές. Μάλιστα, δηλώσεις του δημοσιογράφου των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, κ που έθεταν καίρια ερωτήματα στο σενάριο της ληστείας φάνηκε πως ενόχλησαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο με αποτέλεσμα να τονίσει στην εκπομπή πως θα συνεχίσει να απαντά στα ερωτήματα, αρκεί τα όσα λέγονται να μεταφέρονται ως πηγές, γιατί είχαν αρχίσει να… παρεξηγούνται οι δηλώσεις του από το ευρύ κοινό.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου. Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της έρευνας μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών. Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφο

ρίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει. Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες. Έτσι, έχεις μια είδηση που “πουλάει”, με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα».

Τελευταίο του μήνυμα, χθες Πέμπτη 17.06.2021, ανήμερα της σύλληψής του, 6 λεπτά πριν φτάσει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στην Αλόννησο, για το μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Καλημέρα, ναι, θα κάνουμε τα 40».

https://streamable.com/iafcz0