Έγκλημα στις Σπέτσες: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 26χρονου
Κοινωνία

Έγκλημα στις Σπέτσες: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 26χρονου

Έγκλημα στις Σπέτσες: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 26χρονου

Το ρεπορτάζ του Live News

Μυστήριο εξακολουθεί να τυλίγει τη στυγερή δολοφονία 26χρονου υπαλλήλου συνεργείου μοτοσυκλετών στις Σπέτσες.

Για τον φόνο του άτυχου Γρηγόρη κατηγορείται ένας 22χρονος, γιος γνωστού καθηγητή Πανεπιστημίου των Αθηνών, ο οποίος μέχρι και τώρα δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν έχω κάτι τίποτα απολύτως. Είμαι αθώος», δήλωσε.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, οι μαρτυρίες όσων εμπλέκουν τον 22χρονο στο αιματηρό περιστατικό είναι ψευδείς και στόχο έχουν να συνδέσουν μ΄εκείνον το έγκλημα.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δε υποστηρίζει ότι ο 22χρονος δεν ήταν καν στο σημείο του φονικού.

«Πρώτον απ ό,τι γνωρίζω ο ίδιος ο Β.Μ. αρνείται ότι έχει τελέσει την πράξη. Δεύτερον στον τόπο όπου έγινε το συμβάν φαίνεται ότι υπήρχε ένα μηχανάκι. Δηλαδή ο θανών επέβαινε σε μηχανάκι. Πώς γίνεται να συναντήθηκαν με τον κατηγορούμενο; Δηλαδή ο κατηγορούμενος πήγε με άλλο μηχανάκι ή με αυτοκίνητο;

Πώς συνέβη ο ένας να είναι εποχούμενος και ο άλλος χωρίς όχημα; Επίσης, εκείνοι οι οποίοι ήταν μάρτυρες (επί τόπου ήταν δύο άτομα) τα οποία απ’ ότι πληροφορήθηκα τον κατηγόρησαν πώς το λένε με τέτοια βεβαιότητα; Ο ίδιος ο 22χρονος δεν προκύπτει ότι ήταν εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ρόλος της γιατρού

Παρά τους ισχυρισμούς που ήθελαν τον Γρηγόρη να τραυματίστηκε σε τροχαίο η παρατηρητικότητα μίας γιατρού εξαφάνισε το παραπάνω σενάριο.

«Με μια πρώτη άποψη όταν βλέπεις κάποιον στο δρόμο πεσμένο με την μηχανή δίπλα λογικό είναι να υποψιαστείς τροχαίο. Λογικό είναι.

Δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν ήταν πολύ καλά. Η αλήθεια είναι αυτή ότι δεν έφερε εκδορές το παιδί δεν φαινόταν να έχει πέσει από μηχανή. Ότι είχε ένα τραύμα στην μοιραία από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Δεν φαινόταν για τροχαίο. Φαινόταν για κάτι άλλο. Ισχύει αυτό».

Πάρα το γεγονός ότι ο 26χρονος έφτασε ζωντανός στο Ιατρείο δεν μπόρεσε να πει τίποτα για το άτομο που κρύβεται πίσω από το στυγερό έγκλημα.

Κάτοικοι του νησιού από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως ο φερόμενος ως δράστης οπλοφορούσε στις Σπετσες κάνοντας λόγο ακόμη και για πιστολιά.

Έρευνα για το στιλέτο του εγκλήματος

Μέσα στο σπίτι του κατηγορούμενου εντοπίστηκαν όπλα ρεπλίκες ενώ το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει σε ένα στιλέτο με τις αρχές να περιμένουν την απάντηση των εργαστηρίων για το εάν πρόκειται η όχι για το όπλο του αγρίου φονικού.

Το MEGA και ο Κώστας Στάμου βρέθηκαν στις Σπέτσες, όπου, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για συνάντηση στο σπίτι του 22χρονου φερόμενου ως δράστη, όπου πήγε ο 26χρονος μαζί με ακόμα 3 άτομα.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρξε καβγάς, ο 26χρονος πήρε το μηχανάκι του και έφυγε με τον 22χρονο να τον κυνηγά.

Ο θείος του 26χρονου θύματος μίλησε στο Live News για τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα.

Έκανε λόγο για ένα πολύ τραγικό γεγονός που έχει παγώσει το νησί. «Κάτω από τις συνθήκες στις οποίες εξελίχθηκε υπάρχουν μαρτυρίες ότι έγινε η πράξη από τον φερόμενο ως δολοφόνο. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ο φερόμενος ως δράστης θα παρουσιαστεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

Περιμένουμε να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία για να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Λέγονται διάφορα για το αντικείμενο του καυγά. Μπορεί να ήταν και δια ασήμαντο αφορμή. Για το μηχανάκι, ακούγονται τέτοιες κουβέντες στο νησί, τα πραγματικά αίτια δεν τα γνωρίζουμε. Κατηγορούμενος και θύμα έκαναν παρέα».