Ελλάδα: 38 οι νεκροί από τον κορονοϊό – 95 νέα κρούσματα
Κοινωνία

Ελλάδα: 38 οι νεκροί από τον κορονοϊό – 95 νέα κρούσματα

Ελλάδα: 38 οι νεκροί από τον κορονοϊό – 95 νέα κρούσματα

Παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στη χώρα μας με τον αριθμό να φτάνει πλέον τους 38, όπως ανακοίνωσε ο λοιμοξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιπλέον, γνωστοποίησε 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 1.156, εκ των οποίων οι 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας προέτρεψε τον κόσμο να μην αποθαρρύνεται και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό, εξηγώντας πως η καμπύλη αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας κινείται με βραδύτερο ρυθμό συγκριτικά με άλλες χώρες του κόσμου προς το παρόν.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ο καθένας από τη θέση του στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, γιατί κάθε ζωή που χάνεται είναι σημαντική, όπως δήλωσε.

“Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι αγαπημένοι. Είναι ιερά πρόσωπα. Όλοι είναι ιεροί. Είναι ζωές”, είπε για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

https://streamable.com/fzvj4

Έχοντας ως στόχο την ανάσχεση της διάδοσης του ιού ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι και τις 11 Απριλίου,  ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Μετά από τη σημερινή επίσκεψή του στον δήμο Βοΐου, αποφασίστηκε η συνέχιση της καραντίνας των χωριών της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς καθαρά για προληπτικούς λόγους, ενώ αξιολογήθηκε και η κατάσταση του χωριού Ενίχου.

“Είμαι περήφανος για τον καθέναν από τους κατοίκους της Δραγασιάς, της Δαμασκηνιάς, του Ενίχου. Η υπομονή τους είναι απόλυτο δείγμα συνέπεια πολιτών και η Ελλάδα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της ανεξαρτήτως θρησκεύματος”.

https://streamable.com/zdmd4