Σωτήρης Τσιόδρας: Στους 32 έφτασαν οι νεκροί – 1.061 κρούσματα στην Ελλάδα
Κοινωνία

Σωτήρης Τσιόδρας: Στους 32 έφτασαν οι νεκροί – 1.061 κρούσματα στην Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Στους 32 έφτασαν οι νεκροί – 1.061 κρούσματα στην Ελλάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τέθηκε σε ισχύ η άυλη συνταγογράφηση

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.061, ενώ τα θύματα δυστυχώς είναι πλέον 32.

Όπως ανέφερε αυτήν τη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη χώρα ενώ στην Ιταλία και στην Ισπανία βρίσκονται οι περισσότεροι θάνατο απότον Covid-19.

Ακόμη έκανε ειδική μνεία στους νοσηλευτές και στις νοσηλεύτριες που δίνουν καθημερινά έναν αδιάκοπο αγώνα δίπλα στους γιατρούς, επαινώντας παράλληλα και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που υποστηρίζει από τη θέση του τις προσπάθειες.

Ο λοιμοξιολόγος τόνισε πως πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας ενώ είμαστε σε καραντίνα και να περιορίσουμε το αλκοόλ και το κάπνισμα ενώ θα ήταν ωφέλιμο να εντάξουμε και τη σωματική άσκηση στο πλαίσιο που επιτρέπεται.

https://streamable.com/kojyt?fbclid=IwAR1KOq1mbH2c-kDFLmMooU7xdHlKkbPXIjbkEMrWU62ZL_OK16RFoRY3_jo

Ο αρμόδιος υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από σήμερα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στο φαρμακείο, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η προαιρετική εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr.

https://streamable.com/v0hds

Όσον αφορά τον επαναπατρισμό των Ελλήνων στο εξωτερικό ανέφερε πως εάν δεν καθίσταται σοβαρός λόγος θα παραμείνουν στο εξωτερικό, ώστε να γυρίσουν στην Ελλάδα μόνο οι περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης ανάγκης.

Τέλος, διευκρίνισε πως οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για τη δημόσια υγεία που εκδίδει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σήμερα παρά τις συστάσεις η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έτσι ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως από Δευτέρα εάν υπάρξουν παρόμοιες αναφορές μη τήρησης των μέτρων εξάπλωσης του κορονοϊού, η εκάστοτε λαϊκή θα κλείνει οριστικά.

https://streamable.com/mwu48