Ελλάδα: Ο κορονοϊός “χτυπά” αλύπητα τον τουρισμό
Κοινωνία

Ελλάδα: Ο κορονοϊός “χτυπά” αλύπητα τον τουρισμό

Ελλάδα: Ο κορονοϊός “χτυπά” αλύπητα τον τουρισμό

Τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός;

Αλύπητα φαίνεται πως “χτυπά” ο κορονοϊός τον πλέον προσοδοφόρο τομέα της χώρας που δεν είναι άλλος από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αρκετά είναι τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό τη φετινή χρονιά ενώ ήδη ορισμένα έχουν βάλει πωλητήριο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο μέτρων που μελετάται από την κυβέρνηση για την ομαλοποίηση της τρέχουσας κατάστασης.

Όπως είπε, υπό εξέταση βρίσκονται ακόμα τα σενάρια με τα πιθανά μέτρα προφύλαξης των ταξιδιωτών, όπως για παράδειγμα το “διαβατήριο υγείας”, που θα παρέχει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια σε έναν πολίτη για να μπορέσει να ταξιδέψει.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο και τις πολυσύχναστες παραλίες, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως εξαιτίας της πανδημίας τα πράγματα δεν θα είναι σαν άλλες χρονιές και πως οι ειδικοί θα είναι αυτοί που θα ορίσουν το πλαίσιο που θα ακολουθηθεί.

“Θα πρέπει να συνηθίσουμε όλοι σε διαφορετικούς κανόνες σε κάθε περίπτωση αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποτρέψει από το να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στις παραλίες και να κάνουμε διακοπές γενικότερα”.

Ολόκληρο το απόσπασμα με τις δηλώσεις του υπουργού:

https://streamable.com/enzcgm