Γεωργία Μπίκα: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εισαγγελέως – «Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια»
Κοινωνία

Γεωργία Μπίκα: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εισαγγελέως – «Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια»

Γεωργία Μπίκα: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εισαγγελέως – «Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια»

Η 24χρονη εμμένει στην αρχική της θέση

Για χονδροειδέστατα ψεύδη της Γεωργίας Μπίκα κάνει λόγο το πόρισμα της  Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα από γόνους επιφανούς οικογένειας.

Θυμίζουμε ότι η 24χρονη ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ξημερώματα Πρωτοχρονιάς.

Η Εισαγγελέας, όπως μεταφέρει το «Πρώτο Θέμα», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα διαστρέβλωσε την αλήθεια για προσωπικούς της λόγους, ότι ουδέποτε βιάστηκε και ότι έπλασε μία ιστορία με θύμα τον εαυτό της.

Ενδεικτικά η εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή της αναφέρει:

«Ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον του βιασμού, τελέστηκε σε βάρος της εγκαλούσας, τουναντίον τα όσα ισχυρίστηκε είναι παντελώς ψευδή», συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον».από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης.

Σημείωσε ότι οι μώλωπες στα πόδια της Γεωργίας δεν ήταν αποτέλεσμα σωματικής βίας στο πλαίσιο σεξουαλικής κακοποίησης αλλά προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα.

«Περί ώρα 10.40 η εγκαλούσα ξύπνησε. Για δικούς της, ωστόσο, προσωπικούς λόγους, που, από τα στοιχεία της δικογραφίας δύναται να υποτεθούν αλλά δεν προκύπτουν ευθέως τούτη έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον. Και μπορεί μεν οι προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν στην ύφανση αυτής της ιστορίας να μην προέκυψαν επαρκώς, πλην όμως από την επισταμένη μελέτη όλων των αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα όσα κατέθεσε σχετικά με τον υποτιθέμενο σε βάρος της βιασμό αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Η Γεωργία Μπίκα εμμένει σθεναρά στη θέση της, κατέθεσε υπόμνημα στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενώ μήνυσε μάρτυρες για ψευδείς καταθέσεις.