Γιάννης Μακρής: Εριστικός ο δολοφόνος του – Ποιο λάθος οδήγησε στη σύλληψή του;
Κοινωνία

Γιάννης Μακρής: Εριστικός ο δολοφόνος του – Ποιο λάθος οδήγησε στη σύλληψή του;

Γιάννης Μακρής: Εριστικός ο δολοφόνος του – Ποιο λάθος οδήγησε στη σύλληψή του;

Πληρωμένος δολοφόνος, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου είναι, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, ο 31χρονος Βούλγαρος δράστης της ανθρωποκτονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2018, στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ως συνεργός ο 35χρονος αδελφός του.

Ο 31χρονος δεν είπε τίποτα για την ανθρωποκτονία στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ενώ η συμπεριφορά του είναι εριστική, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Βούλγαρος είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο.

Η έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζεται, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να βρεθεί και ο ηθικός αυτουργός.

Ο δράστης οδηγείται στα δικαστήρια

Πώς σχεδιάστηκε η δολοφονία;

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία, αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία, καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι δράστες, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Κανέλλος, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις του Γιάννη Μακρή, ενώ το θύμα είχε πει στο φιλικό περιβάλλον του ότι είχε καταλάβει πως κάποιοι τον παρακολουθούν.

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη;

Οι δύο Βούλγαροι έκαναν το λάθος να αφήσουν στο ξενοδοχείο της Γλυφάδας, όπου έμεναν, μια απόδειξη αγοράς ρούχων από κατάστημα της περιοχής πριν δολοφονήσουν τον επιχειρηματία.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του, στο Πανόραμα της Βούλας οι δύο Βούλγαροι έφτασαν με ΙΧ αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει, δίνοντας στο γραφείο τα πραγματικά τους στοιχεία.

Τη διαδρομή τους με το αυτοκίνητο προς το σημείο της δολοφονίας κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Την επόμενη ημέρα από τη δολοφονία (1η Νοεμβρίου 2018) οι δράστες διέφυγαν στη Σόφια, ενώ, για άγνωστο έως τώρα λόγο, ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο δράστης εντοπίστηκε στη Γλυφάδα, την περασμένη Τρίτη (2 Απριλίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ, όταν τους αντιλήφθηκε, έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε όχημα της Ασφάλειας, αλλά στη συνέχεια συνελήφθη.

Πηγή: ΑΠΕ