Γιώργος Καλλιακμάνης (για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης): «Πολλές οικογένειες εκεί έξω τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά»
Κοινωνία

Γιώργος Καλλιακμάνης (για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης): «Πολλές οικογένειες εκεί έξω τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά»

Γιώργος Καλλιακμάνης (για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης): «Πολλές οικογένειες εκεί έξω τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε στη Μαρία Παπαΐωάννου και το περιοδικό ΟΚ.

Όπως αποκάλυψε πριν γίνει αστυνομικός δούλευε ως οδηγός ταξί και εκεί έκανε τη μοναδική του παρανομία.

«Εκείνα τα χρόνια για να δουλέψεις στο ταξί χρειαζόταν να έχεις ειδική άδεια. Για να τη βγάλεις, έπρεπε να είσαι 21 ετών, ενώ εγώ ήμουν 18 όταν δούλευα. Είναι η μόνη παρανομία που έχω κάνει. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά έμοιαζα και μικρότερος. Θυμάμαι ένα βράδυ που είχα πάρει κούρσα την Ειρήνη Παπά με μια φίλη της. Τη γνώρισα αμέσως γιατί πάντα με γοήτευε η Τέχνη .Ήταν 2.00 η ώρα τη νύχτα όταν την πήρα και βλέποντάς με μου είπε: “Αγόρι μου, τι κάνεις εσύ τέτοια ώρα έξω; Το ξέρει η μαμά σου ότι δουλεύεις ταξί όλη νύχτα και έχεις δίπλωμα;”».

Τα τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να τον καλούν και να τον ρωτούν για διάφορες υποθέσεις που συγκλόνιζαν την κοινή γνώμη – και βέβαια δεν άφηναν ανεπηρέαστο και τον ίδιο.

«Με συντάραξε η υπόθεση των Γλυκών Νερών. Βλέποντας τη συμπεριφορά του πιλότου στα κανάλια ένιωθα από την αρχή ότι είναι ένοχος. Όταν πήγα και μίλησα με τον πρώτο αστυνομικό που μπήκε στο σπίτι, μου είπε: “Γιώργο, είναι ληστεία”. Μέσα από τα μάτια αυτού του αστυνομικού είδα όλη τη σκηνή του εγκλήματος. Όταν ήμουν στον αέρα, μιλούσα για ληστές, παρόλο που off the record έλεγα στους συντελεστές κάθε εκπομπής ότι είμαι 100% σίγουρος για την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Κι αυτό διότι έπρεπε να προστατεύσουμε τόσο την έρευνα όσο και το παιδί. Θα μπορούσε να είχε πάρει το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος) και να είχε φύγει στο εξωτερικό.

Η άλλη ιστορία που με συγκλόνισε είναι η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Πάντα, ωστόσο, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο και υποστηρίζω μέχρι να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου». Όσον αφορά τις δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ότι η πελάτισσά του Ρούλα Πισπιρίγκου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, ο Γιώργος Καλλιακμάνης απαντά:

«Είμαι λάτρης της λογικής. Θα σου πω λοιπόν το εξής. Η ανάκριση έγινε από τον ανακριτή διότι η Πισπιρίγκου συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης. Δεν υπήρχε λοιπόν λόγος κάποιος να τη χτυπήσει. Δεν ξέρω παλιότερα τι γινόταν, τώρα όμως πιστεύω ότι δεν θα το έκαναν ποτέ».

Παραδέχεται ότι η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό τον συγκλόνισε και τονίζει: «Πρόκειται για ένα παιδί που το εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Η οικογένειά του το εκμεταλλεύτηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η κοινωνία επίσης, καθώς δεν μιλούσε. Ο γείτονας που έβλεπε αυτή την οικογένεια και αντί να τη βοηθήσει έκανε τα όσα έκανε. Και να ξέρετε κάτι. Δεν είναι η μοναδική οικογένεια. Πολλές οικογένειες εκεί έξω τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, αν ευσταθούν οι καταθέσεις για τον οίκο ή οίκους ανοχής, θεωρώ ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Γιατί όμως η κοινωνία δεν μιλάει; Γιατί αυτές οι υποθέσεις δεν φτάνουν στην Αστυνομία;».