Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου

Λίγο πριν από την απολογία του 32χρονου πιλότου

Σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά. Ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που 37 μέρες μετά το θάνατο της συζύγου του Καρολάιν, ομολόγησε πως εκείνος τη σκότωσε έχει πάρει προθεσμία για να πραγματοποιήσει σήμερα την απολογία του.

Ωστόσο, ένας από τους δικηγόρους του, ο Βασίλης Σπύρου, ανακοίνωσε το πρωί στους δημοσιογράφους ότι αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση. «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία».

Και συμπλήρωσε: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι, και σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία».

Ο κατηγορούμενος που εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, αλλά και για τα πλημμελήματα ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει τη δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της. Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αλλάζει ακριβώς τίποτα από την λεπτομερή ομολογία που έχει δώσει σε επίπεδο προανακρίσεως», ανέφερε μεταξύ άλλων, στο ΣΚΑΪ ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Τέλος, τo θέμα του παιδιού για την ώρα θα ρυθμίσει ο δικηγόρος Βασίλης Γαλάνης (υπεράσπιση οικογένειας Καρολάιν).