Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο 32χρονος πιλότος –  Η ώρα της απολογίας για τη δολοφονία της Καρολάιν
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο 32χρονος πιλότος –  Η ώρα της απολογίας για τη δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο 32χρονος πιλότος –  Η ώρα της απολογίας για τη δολοφονία της Καρολάιν

Τα πρώτα πλάνα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Στα πρώτα πλάνα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» είδαμε μια μεγάλη πομπή με τζιπ της αστυνομίας που μπήκε στα δικαστήρια μεταφέροντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος και σήμερα φορούσε το λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή από τους άνδρες ασφαλείας. Η Ευελπίδων, μάλιστα, ήταν γεμάτη με τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφος.

Η ποινική δίωξη για τον πιλότο

Ο πιλότος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζώου, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κάτ’ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τώρα, δηλώνει μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Η παραίτηση του δικηγόρου

Πριν να βρεθεί όμως στον ανακριτή, είχαμε μια ακόμη εξέλιξη καθώς ο ένας από τους δικηγόρους του, Βασίλης Σπύρου αποφάσισε να αποχωρήσει από την υπόθεση.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», ανέφερε νωρίτερα ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου.

Όσον αφορά στην υπερασπιστική γραμμή του δράστη, εκείνος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση και λεκτικές αντεγκλήσεις που όπως θα πει είχε την μοιραία βραδιά με την Καρολάιν, με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς. «Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», αναφέρουν οι δικηγόροι του.

https://streamable.com/3prrpj

Φωτογραφίες: NDP