Γονέας ξυλοκόπησε συμμαθητή του 12χρονου γιου του
Κοινωνία

Γονέας ξυλοκόπησε συμμαθητή του 12χρονου γιου του

Γονέας ξυλοκόπησε συμμαθητή του 12χρονου γιου του

"Με έπιασε από τα μαλλιά και με κοπάναγε..."

Μια οικογένεια από την Αλβανία η οποία διαμένει στο Περιστέρι Αττικής κατήγγειλε ότι ο 12χρονος γιος τους έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και ξυλοδαρμού από πατέρα συμμαθητή του. Το συμβάν έχει καταγραφεί από αυτόπτες μάρτυρες, οι γονείς του παιδιού έχουν ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη ενώ το θύμα που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μίλησε στο Open.

“Αρχίζει και με βαράει”, ακούγεται να λέει ο 12χρονος μαθητής στον γονέα στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. “Σε βαράει;”, λέει ο πατέρας του συμμαθητή του 12χρονου που κατηγορείται ότι τον χτύπησε και συνεχίζει «Σε βαράει ρε; Είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο … ; Σήκω πάνω ρε”.

Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερα και διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια πολλών παιδιών στην πλατεία Περιστερίου.

Ο 12χρονος μιλώντας στο Open εξηγεί: “Έρχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος. Με βρίζει για τη χώρα μου. Ο μπαμπάς του μία φορά μου φώναξε επειδή είχαμε ξανά τσακωθεί και αυτή τη φορά με έπιασε απ’ τα μαλλιά και με κοπάναγε”.

Ο πατέρας του μικρού δηλώνει στην κάμερα: “Το παιδί αυτό λέει στους συμμαθητές του ‘μην κάνετε παρέα τον Κ… , τον Αλβανό. Τον βρίζει. Ανησυχώ πάρα πολύ. Όλη η ζωή μου είναι τα παιδιά. Έκανα μήνυση. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη”.

Μετά την επίθεση ο μικρός μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα. Στο κολάρο που φοράει έχει γράψει “αν ξανά πειράξεις τον γιο μου θα σε θάψω”. Τα συγκεκριμένα λόγια ισχυρίζεται ότι του τα είπε ο πατέρας του συμμαθητή του.