Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην ΕΡΤ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821
Κοινωνία

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην ΕΡΤ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην ΕΡΤ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Τι αποκάλυψε για τη χρηματοδότηση αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρέθηκε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η σύγκριση με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας της με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Μιλώντας για τις δυσκολίες που φέρνει η πανδημία η Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε: «Έχουμε εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις δράσεις που πρόκειται να γίνουν. Μόνο από τους δήμους και τις περιφέρειες της Ελλάδας έχουμε 371 δράσεις και 1733 από όλη τη γη. Όπου υπάρχουν Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος. Έχουμε plan A και plan B αλλά είμαστε αποφασισμένοι να γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση. Πρέπει να τιμήσουμε αυτή την επανάσταση, πρέπει να τιμήσουμε τη διαδρομή των 200 ετών, πρέπει να αναδείξουμε τις προσωπικότητες που έπαιξαν ρόλο και πρέπει να βαδίσουμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση»

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων δήλωσε: «Είμαστε μια επιτροπή που ιδρύθηκε με νόμο από τη συντριπτική πλειοψηφία της βουλής. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν παίρνουμε καμία κρατική χρηματοδότηση. Δεν θελήσαμε. Δηλώσαμε ότι δεν θέλουμε χρήματα από το κράτος και θα βρούμε μέσω των χορηγών. Τα χρήματα που αναμένουμε θα βγουν από το νομισματικό πρόγραμμα».

Τέλος αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξήγησε: «Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου, τότε τον βοήθησα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Δεν κουραζόμαστε να ακούμε όλους τους πολίτες όπου πηγαίνουμε να μιλάνε με συγκίνηση και περηφάνεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα project που έκανε μια Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια αντί για επτά και κανείς δεν το περίμενε. Έδειξε τις ικανότητες των Ελλήνων.