Κορονοϊός: Η Ελλάδα σε εγρήγορση – O υπουργός Υγείας συνιστά ψυχραιμία
Κοινωνία

Κορονοϊός: Η Ελλάδα σε εγρήγορση – O υπουργός Υγείας συνιστά ψυχραιμία

Κορονοϊός: Η Ελλάδα σε εγρήγορση – O υπουργός Υγείας συνιστά ψυχραιμία

Έξι οι νεκροί στην Ιταλία

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα θωράκισης της χώρας από τον κορονοϊό, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα, ζητώντας από όλους «ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό».

Σε καραντίνα άνδρας στην Πάτρα

Σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται ένας άνδρας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα γρίπης, μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε στην Πάτρα με πλοίο και ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό ελέγχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, δείγματα του νοσηλευόμενου άνδρα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.

Έξι οι νεκροί στην Ιταλία

Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε πριν από λίγο ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί από τον κορονοϊό, στην χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά.

Στο μεταξύ, οι απώλειες του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έφτασαν το 6%. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται, τέλος, στις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την χώρα, εξαιτίας και ελέγχων που πραγματοποιούνται στους επιβάτες, από τις ιατρικές αρχές.

ΠΟΥ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο πανδημίας

Ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών

Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, στην οποία υπογραμμίζεται:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».

https://streamable.com/zjw8u

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στη Μάρα Ζαχαρέα για τους κινδύνους.

https://streamable.com/c9b9q

Πηγή: ΑΠΕ