Κορονοϊός: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους στήνουν δημόσια… πάρτι!
Κοινωνία

Κορονοϊός: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους στήνουν δημόσια… πάρτι!

Κορονοϊός: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους στήνουν δημόσια… πάρτι!

31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Οι ανακοινώσεις Τσιόρδα και Χαρδαλιά

Ο Σωτήρης Τσιόρδας στην καθιερωμένη του ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 31 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 418.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα 64 είναι απροσδιόριστα, οι 79 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 13 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που είναι στην Εντατική είναι τα 70 έτη.

Ακόμα, ο λοιμωξιολόγος μίλησε και για άλλους επικίνδυνους ιούς αλλά και για τη Νότια Κορέα όπου η επιδημία φόβου έκανε μεγαλύτερο κακό στη χωρά από ότι ο ιός SARS.

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε στο πώς γίνεται η καταμέτρηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

https://streamable.com/yg5cy

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Τσιόρδας, η θνησιμότητα από τον ιό κυμαίνεται από 00,05 έως 1%.

“Περιμένουμε, φυσικά, ακόμα περισσότερα κρούσματα και δεν θα τα μετράμε ένα προς ένα”, τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα, επεκτείνεται η καραντίνα στους γιατρούς που έχουν εκτεθεί σε κρούσματα, ωστόσο, τόνισε ότι το χειρότερο μέτρο είναι να κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες.

Τέλος, ανακοίνωσε κάποια θετικά νέα που αφορούν ένα νέο φάρμακο που βρέθηκε στην Κίνα και ένα άλλο στη Γαλλία.

https://streamable.com/o3vc7

Τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης

Μετά από τις ανακοινώσεις του κυρίου Τσιόρδα, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας: “Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής”.

Από την Πέμπτη 19 Μαρτίου απαγορεύονται συναθροίσεις δέκα και περισσότερων ατόμων, ενώ προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση.

Παράλληλα, συνιστάται να μην γίνονται “πάρτι” ούτε στα σπίτια, ενώ ο κύριος Χαρδαλιάς υπογράμμισε την αναγκαιότητα του να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας.

Εξαίρεση αποτελούν οι μετακινήσεις από και προς την εργασία, η μετάβαση στον γιατρό και σε καταστήματα με προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, ενδείκνυται η σωματική άσκηση ενός ή δύο ατόμων σε εξωτερικό χώρο, ενώ οι επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργούν με υπαλλήλους σε τηλεργασία ή με το προσωπικό ασφαλείας και να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων από την κάθε θέση εργασίας.

Ακόμα, ενισχύεται το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι για τους ηλικιωμένους”, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” για όλους μας.

Προέτρεψε, μάλιστα, να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας μένοντας στο σπίτι.

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να βγουν: “Νικητές στον πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό”.

https://streamable.com/yp9pf