Ξυλοδαρμός σκύλου στην Άρτα: Του έκαναν ευθανασία ισχυριζόμενοι ότι είχε καρκίνο – Δύο οι συλλήψεις
Κοινωνία

Ξυλοδαρμός σκύλου στην Άρτα: Του έκαναν ευθανασία ισχυριζόμενοι ότι είχε καρκίνο – Δύο οι συλλήψεις

Ξυλοδαρμός σκύλου στην Άρτα: Του έκαναν ευθανασία ισχυριζόμενοι ότι είχε καρκίνο – Δύο οι συλλήψεις

Το σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού τα λέει όλα

Νέες εξελίξεις βγήκαν στην επιφάνεια σχετικά με τον ξυλοδαρμό και την εξαφάνιση σκύλου που σημειώθηκε τα Χριστούγεννα στην Άρτα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 25/12 φέρεται πως το άτυχο ζώο ξυλοκοπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και όπως αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν να έχει αιματώματα στο κεφάλι και στα μάτια.

Ακολούθησαν δύο καταγγελίες, μία ανήμερα των Χριστουγέννων, και μία την επόμενη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν υπήρξε ουδεμία κινητοποίηση σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία κατά της κακοποίησης των ζώων.

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου αποκαλύπτει νέα στοιχεία που σοκάρουν.

Όπως αναφέρει το ζώο θανατώθηκε χθες (28/12) με τον ισχυρισμό ότι έπασχε από ανίατο καρκίνο, σύμφωνα με τους φερόμενους ως δράστες.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης το πήγαν σε κτηνίατρο και του έκαναν ευθανασία δηλώνοντας πως η κατάσταση της υγείας του ζώου ήταν μη αναστρέψιμη.

Γεγονός που η δημοσιογράφος  όπως και όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση στενά αμφισβητούν έντονα γι΄αυτό και αναμένεται να ζητήσουν νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι ώρας δύο άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί για ανάκριση.

Τα ερωτήματα πολλά και αφορούν κυρίως την ελληνική αστυνομία, η οποία έλαβε δύο καταγγελίες κακοποίησης ζώου και δεν προέβη σε καμία ενέργεια σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με αποτέλεσμα ένα ζώο να χαθεί άδικα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο ώστε να την ενημερώσει γύρω από το ζήτημα και της ενέργειες που θα ληφθούν.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Znews, ενήμερος είναι και ο υφυπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Αρταίων, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος έδειξε αμέσως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα.

Σχετικά με τη φρικαλεότητα έλαβε γνώση και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφειου, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Με τον δικό της τρόπο σχολίασε τα τεκταινόμενα η γνωστή για τη φιλοζωία της Ναταλία Γερμανού.
Κάτω από την ανάρτηση της δημοσιογράφου Σταματίνας Σταματάκου έγραψε:

«Στην αστυνομία μια καταγγελία για παράλειψη καθήκοντος. Αυτοί να μπουν μέσα και να βγουν σε 5 χρόνια κι ο κτηνίατρος να αποδείξει ότι το σκυλί είχε μη αναστρέψιμο καρκίνο. Κουκιά μετρημένα. Εγκληματίες όλοι τους».