Κυνοκομείο Σπάρτης: Κουταβάκι δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη του
Κοινωνία

Κυνοκομείο Σπάρτης: Κουταβάκι δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη του

Κυνοκομείο Σπάρτης: Κουταβάκι δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη του

Το «κατηγορώ» της δημοσιογράφου στο facebook

Ήταν αρχές Νοεμβρίου 2020 όταν έγινε γνωστό πως το κυνοκομείο Σπάρτης δεν έδινε για υιοθεσία ένα γέρικο και άρρωστο αδέσποτο σκυλί, το οποίο εν τέλει 15 μέρες μετά πέθανε.

Το θέμα είχε δημοσιοποιήσει στα social media της η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου,  η οποία μαζί με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, προσπάθησαν στην πορεία να σώσουν κι άλλα αδέσποτα που βρέθηκαν στο κυνοκομείο της περιοχής.

Δυστυχώς όμως ακόμη ένα ζωάκι είχε άσχημη τύχη, με τη δημοσιογράφο να ξεσπά με μια ανάρτηση στο facebook account της και να ζητά συγγνώμη από το αδεσποτάκι που έφυγε από τη ζωή.

«Συγγνώμη.

Σε αυτά τα μάτια χρωστάμε όλοι μας συγγνώμη. Σήμερα αφήσαμε τον Δήμο Σπάρτης και τον καινούργιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τριτάκη να κάνει τη δουλειά του, έχουμε αγανακτήσει όχι μόνο που τέσσερις μήνες τώρα μας δουλεύει αλλά που προχθές αναρωτήθηκε τι έχουμε μωρέ προσφέρει και μας απείλησε μάλιστα ότι θα δημοσιοποιήσει και ιδιωτική μας συνομιλία για να δείξει στον κόσμο πώς μιλάμε, εμάς που στη Σπάρτη έχουμε φάει τα σκατά της ζωής μας και 4 μήνες τώρα σκυλί του καταφυγίου και του δρόμου και δεσποζόμενο ακόμη αν ειδοποιηθούμε δεν το έχουμε αφήσει αβοήθητο, που έχουμε γεμίσει το τελευταίο μας τετραγωνικό και έχουμε αναλάβει ακόμη κι ανάπηρα σκυλιά και σοβαρά ορθοπεδικά χειρουργεία.

Μισή ευθανασία σε ζώο που έχει 0,1% ελπίδα να τα καταφέρει δεν έχουμε κάνει. Αγανακτισμένοι είπαμε σήμερα το πρωί να αφήσουμε τον κ. Αντιδήμαρχο να κάνει μόνος του για πρώτη φορά τη δουλειά του.

Μας ενημέρωσαν γι’ αυτό το πλασματάκι, κουταβάκι μάλλον ανάπηρο. Παραπέμψαμε κι εμείς στον καθ’ ύλην αρμόδιο που κάθε μήνα πληρώνεται εν αντιθέσει με εμάς που κάθε μήνα μόνο πληρώνουμε (πάνω από 20.000 ευρώ εντός τεσσάρων μηνών έχουμε δώσει μόνο σε τοπικούς κτηνιάτρους, χώρια όλα τα υπόλοιπα), ταΐζουμε, ποτίζουμε, δίνουμε θεραπείες, ξεσκατίζουμε 200 σκυλιά τη μέρα και δίνουμε υιοθεσίες και εντέλει μας χλευάζουν κιόλας.

Το σκυλάκι ήταν δεσποζόμενο. Κι επειδή μάλλον ο Δήμος έδρασε τόσο μα τόσο άμεσα και αποτελεσματικά το σκυλάκι δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη του. Ακόμη και το ψυγείο για τη σωρό του ζώου προκειμένου να διενεργηθεί η νεκροψία εμείς το βρήκαμε.

Ένα σκυλί αφήσαμε να αναλάβει ο Δήμος Σπάρτης ως οφείλει βάσει νόμου και το αποτέλεσμα ήταν το ζώο να δολοφονηθεί. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη σύμφωνα με τον νέο νόμο και αναμένουμε τη συνέχεια. Η αστυνομία τουλάχιστον έκανε τη δική της δουλειά.

Και μπορεί να είναι η δουλειά του δήμου να φροντίσει για το ζώο αλλά η δική μας ψυχή έλεγε να το πάρουμε εκείνη τη στιγμή αλλά δεν το κάναμε μόνο και μόνο γιατί πια αγανακτήσαμε. Το πλήρωσε όμως το λάθος πλάσμα.

Συγγνώμη», γράφει στο post μαζί με μια φωτογραφία του άτυχου ζώου.

Δείτε το post παρακάτω: