Μαριάννα Λάτση: Ετοιμάζει αντικαρκινική μονάδα «Νίκος Κούρκουλος» και στη Θεσσαλονίκη
Κοινωνία

Μαριάννα Λάτση: Ετοιμάζει αντικαρκινική μονάδα «Νίκος Κούρκουλος» και στη Θεσσαλονίκη

Μαριάννα Λάτση: Ετοιμάζει αντικαρκινική μονάδα «Νίκος Κούρκουλος» και στη Θεσσαλονίκη

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τη δωρεά στο ΕΣΥ

Μετά τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Αθήνα υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τη δωρεά στο ΕΣΥ μιας αντικαρκινικής μονάδας «Νίκος Κούρκουλος» από τη Μαριάννα Λάτση και στη Θεσσαλονίκη. Η μονάδα θα είναι έτοιμη το 2021 και θα ενταχθεί οργανικά στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο.

Σε κλίμα συγκίνησης η Μαριάννα Λάτση παρευρέθη σε μια λιτή εκδήλωση συνοδευόμενη από τα παιδιά της Εριέττα και Φίλιππο, όπου συνάντησε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Προέδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  Βαγγελη Φιλόπουλου, την υποδιοικήτρια τη 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ειρήνη Χατζοπούλου και τη διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή για την υπογραφή της σύμβασης της δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της δωρήτριας κας Μαριάννας Ι. Λάτση.

Μαριάννα Λάτση, Βασίλης Κικίλιας

Η νέα αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που θα παραδοθεί από τη δωρήτρια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εντός του 2021, θα στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στόχος της δωρεάς είναι η αποσυμφόρηση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η Μονάδα θα ανήκει οργανικά, μέσω της εξυπηρέτησης τουλάχιστον 35.000 ογκολογικών ασθενών ετησίως.

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», θα εκτείνεται σε 1.800 τ.μ., θα διαθέτει συνολικά 41 θέσεις για διενέργεια χημειοθεραπειών (27 πολυθρόνες και 14 κλίνες), ενώ παράλληλα θα είναι εξοπλισμένη με 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο, αίθουσα αιμοληψιών, χώρο επειγόντων περιστατικών, φαρμακείο, χώρο αναμονής συνοδών, τραπεζαρία, αποδυτήρια και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Μαριάννα Λάτση

Μέσω της δωρεάς προβλέπεται και η διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση ρομποτικού συστήματος διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων καθώς και η δημιουργία μικροβιολογικού και αιματολογικού εργαστηρίου.

Η διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Δρ. Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή

Η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κυρία Ειρήνη Χατζοπούλου

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Βαγγέλης Φιλόπουλος

H κυρία Μαριάννα Λάτση πλαισιωμένη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Βαγγέλη Φιλόπουλο και την διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Δρ. Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή (δεξιά) και την Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κυρία Ειρήνη Χατζοπούλου (αριστερά)

Φωτογραφίες: Eurokinissi