Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Απαγόρευση πλεύσης σκαφών, αλλαγές σε σούπερ μάρκετ και κλειστές λαϊκές!
Κοινωνία

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Απαγόρευση πλεύσης σκαφών, αλλαγές σε σούπερ μάρκετ και κλειστές λαϊκές!

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Απαγόρευση πλεύσης σκαφών, αλλαγές σε σούπερ μάρκετ και κλειστές λαϊκές!

Μόνο οι κάτοικοι των νησιών θα μπορούν να μεταβαίνουν σε αυτά - Πόσα είναι τα νέα κρούσματα και οι νεκροί;

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Αρχικά, επισήμανε τη σπουδαιότητα του να καθίσουμε στο σπίτι, προτρέποντάς μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του πρωθυπουργού και να μείνουμε μέσα το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι από τη σύνεση που θα επιδείξουμε θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο στις 6 το πρωί οι κάτοικοι των νησιών θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να μετακινούνται με τα πλοία της γραμμής, ενώ απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους των ιδιωτικών σκαφών.

Στο μεταξύ, το Σάββατο θα παραμείνουν κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές, ενώ από τη Δευτέρα που θα ανοίξουν, μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με υποχρεωτική απόσταση 5 μέτρα μεταξύ των πάγκων.

Ακόμα, από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική η απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. αντί 10 τ.μ. που ίσχυε έως τώρα.

Επίσης, ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης, οι άδειες των κρατουμένων και οι μεταγωγές τους.

Τέλος, υπογράμμισε ξανά ότι έχουν ήδη απαγορευτεί οι δημόσιες συναθροίσεις και ότι θα υπάρξει αυστηρή επιτήρηση, τονίζοντας ότι η έξοδος από το σπίτι πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο.

“Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/p293i

Σωτήρης Τσιόρδας: “Είχαμε τρεις νεκρούς σε 24 ώρες”

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 31 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσούντων από κορονοϊό στους 495.

Από αυτά τα 84 θεωρούνται απροσδιόριστα και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα.

Δυστυχώς, το τελευταίο εικοσιτετράωρο υπήρχαν ακόμα τρία θύματα του ιού, ενώ στα νοσοκομεία βρίσκονται 90 ασθενής εκ των οποίων διασωληνωμένοι είναι οι 20.

Όλοι όσοι έχασαν τις ζωές τους είναι άνδρες και ο μέσος όρος των διασωληνωμένων ανέβηκε στα 72 έτη.

Σε δύο εβδομάδες σαφή εικόνα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κύριος Τσιόρδας έκανε συστάσεις στους εκδρομείς, ζητώντας τους να μην μεταφέρουν τη νόσο στην επαρχία και όσοι φεύγουν να μένουν στα εξοχικά σπίτια τους, αποφεύγοντας τις βόλτες.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχέδιο για τους νεφροπαθείς, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να δίνουν αίμα, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.

Επίσης, έκανε αναφορά και στον ιό της γρίπης, τονίζοντας ότι φέτος στην Ελλάδα υπήρξαν 94 θάνατοι από τη γρίπη.

https://streamable.com/ytpdg