Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικά τα νέα μέτρα για το δεύτερο lockdown
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικά τα νέα μέτρα για το δεύτερο lockdown

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικά τα νέα μέτρα για το δεύτερο lockdown

Όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το δεύτερο καθολικό lockdown στην Ελλάδα διάρκειας τριών εβδομάδων. Με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πριν από λίγη ώρα αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν σε όλους του τομείς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα δοκιμασία, στην ίδια μάχη, στον ίδιο πόλεμο. Πρέπει να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας».

Επιπλέον μιλώντας με νούμερα εξήγησε ότι οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 34% ενώ αναφορικά με το lockdown ξεκίνησε τονίζοντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και διευκρινίζοντας για ακόμα μια φορά ότι δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά.

Όσοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη. Το ίδιο ισχύει και για μετακίνηση στα σχολεία, με βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου.

Όλες οι σχετικές φόρμες εντύπων είναι στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ενώ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή 13033 για έκτακτες μετακινήσεις μέσω sms.

Πιο συγκεκριμένα για τα μέτρα δήλωσε ότι:

  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.
  • Ειδικά για τα κομμωτήρια δίνεται παράταση δύο ημερών, με την αναστολή λειτουργίας να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα.
  • Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery.
  • Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.
    Υποχρεωτική η τηλεργασία σε ποσοστό 50%.