Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μέχρι να βρεθούν τα εμβόλια η κατάσταση θα παραμένει δύσκολη»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μέχρι να βρεθούν τα εμβόλια η κατάσταση θα παραμένει δύσκολη»

Περισσότερα rapid tests στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας

Τη βεβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, βρισκόμαστε μπροστά από το δεύτερο κύμα κορονοϊού και ότι ο αγώνας ενάντια στην πανδημία είναι αδιάκοπος και συνεχής.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι θα ζούμε με τον ιό και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον αντιμετωπίζουμε μέχρι να βρεθούν τα εμβόλια και η θεραπεία του. Μέχρι τότε η κατάσταση θα παραμένει δύσκολη και αυτό θα πρέπει να αποτελεί την κοινή μας συνείδηση. Ο αγώνας συνεχίζει να είναι καθημερινός και δύσκολος».

Σαν επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή περισσότερων rapid tests σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας αλλά και σε κέντρα ευπαθών ομάδων, την αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας προκειμένου να φιλοξενήσουν ασυμπτωματικούς νοσούντες με κορονοϊό με σκοπό να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Όσον αφορά την ανίχνευση κρουσμάτων σε εργάτες γης στον δήμο Ευρώτα της Λακωνίας γνωστοποίησε ότι οι 39 θετικοί απομονώθηκαν σε ξεχωριστές δομές ενώ σε κατ΄οίκον περιορισμό τέθηκαν όλες οι στενές επαφές τους. Παράλληλα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους εργάτες γης και η αποχή τους από την εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

https://streamable.com/7w95vp

Exit mobile version