Νίκος Χαρδαλιάς: “Να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά”
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: “Να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά”

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων

Με την αυξημένη κίνηση πολιτών που παρατηρήθηκε σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι μετακινήσεις στην πλειοψηφία τους ήταν άσκοπες και αποτέλεσμα της καλοκαιρίας και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και τις 4 Μαΐου, όπως και τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται .

Με αφορμή τη σημερινή απείθεια των πολιτών ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους τυχόν ετοιμάζονται για κάποια εξόρμηση το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, λέγοντας πως κάθε τέτοια σκέψη καλό είναι να εγκαταλειφθεί.

“Να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά”, ανέφερε.

Επίσημη ανακοίνωση για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η σταδιακή άρση των μέτρων θα υπάρξει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να ενημερωθούν όλοι άμεσα και έγκυρα για την πορεία.

“Η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή όχι στη συνήθη καθημερινότητα, αλλά σε μια νέα καθημερινότητα”, είπε.

“Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης. Η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Θα έχουμε και κρούσματα και νοσηλείες, θα χάνουμε δυστυχώς και συνανθρώπους μας”, συμπλήρωσε.

Η εισαγγελική έρευνα για αναζήτηση ποινικών ευθυνών στις ιδιωτικές κλινικές στο Περιστέρι και στη Γλυφάδα που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού συνεχίζεται το ίδιο και οι προληπτικοί έλεγχοι σε άλλα ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Επιπρόσθετα,  ο αρμόδιος υφυπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθείται πια για μετακίνηση πολιτών προς ειρηνοδικεία, πρωτοδικεία και υποθηκοφυλακεία που ανοίγουν τις πόρτες τους τη Δευτέρα 27/4.

Οι πολίτες καλούνται να στέλνουν το “2” στο 13033, ό,τι ακριβώς ισχύει και για τις τράπεζες.

Τέλος, από την Τρίτη 28/5 αίρονται οι ειδικοί περιοριστικοί όροι που εφαρμόστηκαν στο νησί και θα τεθούν σε ισχύ οι γενικοί κανόνες που αφορούν σε όλη την επικράτεια.

https://streamable.com/nkoo91