Νίκος Χαρδαλιάς: “Θα επαναπατριστούν όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες”
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: “Θα επαναπατριστούν όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Θα επαναπατριστούν όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες”

Το ξέσπασμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τα "ξεχασμένα Ελληνόπουλα" στα ξένα αεροδρόμια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βγήκε σήμερα στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” και μίλησε σε ανεβασμένους τόνους για το μείζον ζήτημα των εγκλωβισμένων Ελλήνων στα διεθνή αεροδρόμια.

Όπως εξήγησε, γίνεται μια καταγραφή στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναμονή στο εξωτερικό, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας, είτε σε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν.

“Το κράτος έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Χθες βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους, όλοι με προβλήματα υγείας”.

Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε έντονα για τους 24 από τους 72 Έλληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Stansted στο Λονδίνο, οι οποίοι δεν δίνουν δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τους λόγους που ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

“Βγαίνουν και μιλάνε για ξεχασμένα Ελληνόπουλα, ενώ έχουν σπίτια να μείνουν και δεν μας εξηγούν αν εμπίπτουν στις κατηγορίες… Είναι στα όρια της πρόκλησης”

“Πρέπει να αντιληφθούν ότι είμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση, ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα και από τη στιγμή που η ζωή τους είναι δομημένη στην Αγγλία δεν μπορούμε να πάρουμε το βάρος 2.850 καραντίνων“, πρόσθεσε.

“Επαναπατρίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν πού να μείνουν ή χρήζουν άμεσης φροντίδας. Όσοι έχουν σπίτια στις περιοχές ή φοιτητικές εστίες που μένουν ήδη θα παραμείνουν στις περιοχές τους”, τόνισε ο υφυπουργός.

https://streamable.com/96otk