Νίκος Χαρδαλιάς: «Θα γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο όπως επιβάλλουν οι συνθήκες»
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: «Θα γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο όπως επιβάλλουν οι συνθήκες»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Θα γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο όπως επιβάλλουν οι συνθήκες»

«Γιορτάσαμε και σε πλήρες lockdown» υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς -Κλειστοί χώροι διασκέδασης και εστίασης μετά τις 12.00 και στην Αττική

Με την παραδοχή ότι σε όλον τον κόσμο εκδηλώνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι είναι ατομική ευθύνη των νέων να προστατέψουν τους μεγαλύτερους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγγειλε 7 νέα μέτρα, στοχευμένα σε περιοχές που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, πλαφόν 50 ατόμων στις συναθροίσεις και δημόσιες εκδηλώσεις
  • Aπαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης μετά τις 12.00 και μέχρι τις 7.00 το πρωί και στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο μέχρι τις 24 Αυγούστου με απαγόρευση εκδηλώσεων. Επιτρέπεται συνάθροιση μέχρι 9 άτομα, καθίσταται η υποχρεωτική χρήση μάσκα παντού.
  • Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των μέτρων στον Πόρο
  • Όσοι επιστρέφουν από άδεια σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό έλεγχο με ευθύνη των εργοδοτών τους.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για νόσηση από κορονοϊό που εργάζονται στο δημόσιο στο εξής θα εργάζονται με τηλεεργασία ως τις 31 Αυγούστου.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

«Θα γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο όπως επιβάλλουν οι συνθήκες» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

“Απευθύνομαι στους νέους σαν πατέρας: Δεν είστε άτρωτοι. Κινδυνεύουν και δεν είναι άτρωτοι οι γονείς και οι παππούδες σας. Κάντε τη διαφορά, τηρήστε τα μέτρα” είπε κλείνοντας την ενημέρωσή του.

https://streamable.com/knwdho